Iznenada preminula članica parlamenta EU: Istraživala skandal Urusle fon der Lajen sa vakcinama

Mesecima se borila da dobije informacije o tajnim ugovorima EU sa „Fajzerom“ kao i pristup Ursulinoj SMS prepisci sa generalnim direktorom laboratorije

Mišel Rivazi , francuska evroposlanica iz grupe „Zeleni – Evropski slobodni savez“, koja je istraživala skandal u vezi sa Ursulom fon der Lajen, umrla je iznenada od srčanog udara u Briselu pre posete Evropskom parlamentu.

Pripremala je opširan dosije o skandalu u koji je umešana šefica Evropske komisije. Mesecima se borila da dobije informacije o tajnim ugovorima EU sa „Fajzerom“ kao i pristup Ursulinoj SMS prepisci sa generalnim direktorom laboratorije u vezi sa nabavkom vakcina protiv kovida 19.

Umrla je 29. novembra u 70. godini, saopštila je njena kancelarija. Prema rečima njenih rođaka, Mišel se nikada nije žalila na srčane probleme.

Poslata je kao vatreni borac za transparentnost u evropskim strukturama moći. Zalagala se da ugovori Evropske komisije o nabavci vakcina budu poznati široj javnosti.
Poslanica EU je svoju karijeru u politici počela nakon nuklearne katastrofe u Černobilju – osnovala je nevladinu organizaciju koja se bavila analizom radioaktivnosti u životnoj sredini. Poznata je po tome što je kritikovala dekret francuskog predsednika Emanuela Makrona o masovnoj i univerzalnoj vakcinaciji.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social