RUSIJA UZNEMIRENA događajima u SAD: Moramo hitno pre septembra 2021. stvoriti nezavisne društvene mreže

Konačno se i to dogodilo. Rusija će to je sada posle događaja u SAD i totalne cenzure stvoriti društvene mreže koje neće biti samo lokalizovane na Rusiju poput Vkontakte, već će uključiti ceo svet.

Kao što su agresivni strani centri moći naterali Rusiju da ubrzanim tempom izgradi najmoćnije oružje na svetu i postane vojna velesila broj jedan bez konkurencije, izvesno je da će se isto desiti i u sferi društvenih mreža koje sprovode neviđenu diktaturu i cenzuru.

Sa sadašnjim stanjem, svet više ne može dalje.

Poznati ruski politički analitičar Sergej Markov na ovu temu napisao je sledeće:

Počinju političke represije. Nije blokirana samo Trampova mogućnost da putem društvenih mreža komunicira sa desetinama miliona svojih pristalica.

Istovremeno je počelo blokiranje desetina istaknutih Trampovih pristalica, poput njegovih bivših savetnika Majkla Flina i Stiva Benona, koji su mu pomogli da postane predsednik.

U toku je i blokiranje internet-zajednica u kojima su milioni onih koji su uvereni da će Bajden ući u Belu kuću zahvaljujući izbornoj prevari.

Politička represija će se u SAD dalje pojačavati..

Ali, ne treba plakati. Moramo hitno delovati.

Rusija i njeni saveznici moraju se hitno pripremiti za napuštanje digitalnih platformi koje postaju instrumenti političke represije i nove diktature.

Glavna stvar ne treba, međutim, da bude zabrana tih društvenih mreža koje su neprijatelji slobode. Glavni zadatak je – stvaranje sopstvenih internet-alata.

Biti nezavisna zemlja u savremenom svetu znači – imati svoj internet-pretraživač. Rusija ga već ima.

Biti nezavisna država znači imati i svoje društvene mreže koje se kontrolišu sa teritorije Rusije. Mreže na kojima će se voditi glavne političke rasprave.

Trebaju nam mreže koje će biti analog Fejbuku, JuTjubu i Tviteru.

Već sada je više nego jasno da će ove tri digitalne platforme u odlučujućem momentu početka ruskog Majdana u septembru 2021. godine masovno blokirati sve koji podržavaju Vladimira Putina.

Ne smemo čekati taj momenat.

Moramo dejstvovati već sada – da bismo predupredili događaje.

(Webtribune.rs,Fakti.org)