Iščenko o odgovoru koje su Rusi pripremili na ukrajinske provokacije u Donbasu: Kada Rusi stegnu front desiće se ovo …

Ruska Federacija pomno prati sve što se dešava na liniji dodira sukobljenih strana u Donbasu, a takođe se pažljivo priprema za dalje mere protiv Ukrajine.

Do ovog zaključka je došao poznati ruski politikolog, kolumnista novinske agencije Россия сегодня Rostislav Iščenko, analizirajući situaciju u regionu.

Iščenko je u intervjuu za informativni portal Ukraina.ru detaljno ispričao za šta se tačno sprema Moskva, proučavajući situaciju u Donbasu, a takođe je objasnio kako će Rusija odgovoriti na vojne provokacije Ukrajine.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Rostislav Iščenko je pre svega skrenuo pažnju na to da rusko rukovodstvo neće ignorisati nove zločine Oružanih snaga Ukrajine u vezi sa oružanim zauzimanjem sela Staromarjevka, koje se nalazi u takozvanoj „sivoj zoni“.

Dakle, Moskva pažljivo proučava svaki incident, aktivirajući ga pokretanjem krivičnih predmeta. Slične mere se sprovode od 2014. godine, kada je Kijev započeo građanski rat na istoku zemlje.

Prema rečima politikologa, Rusija dokumentuje sve zločine i prekršaje koje su počinile Oružane snage Ukrajine, a takođe redovno pokreće krivične predmete neophodne za žalbu međunarodnim sudovima i pravnim institucijama. Svi ratni zločini u Kijevu biće proučeni i ocenjeni, nakon čega će vlasti zemlje biti izvedene pred lice pravde.

Iščenko je skrenuo pažnju da će ovako pripremljen odgovor Rusije na vojne provokacije Ukrajine odigrati okrutnu šalu sa Kijevom, pošto Moskva već ima sve potrebne dokaze koji dokazuju da su ukrajinske vlasti počinile strašne zločine nad civilima u Donbasu.

„Naši ljudi vole da kažu da sa ovim postupkom Rusija neće ništa postići. Ali svi ti postupci su nagomilani, a kada počne rat u Donbasu i Ukrajini i kada Rusija počne da steže front, biće im rečeno: „Vidite li ovaj paket visok metar? Ovo je sve dokumentacija ukrajinskih provokacija i zločina. Pokažite sličnu dokumentaciju o nama. Ali nje nema?“, rezimirao je Iščenko.

Webtribune.rs