Naslovnica ŽIVOT Isceliteljska moć čudesne ruske gljive

Isceliteljska moć čudesne ruske gljive

[adsenseyu2]

chaga_tea

[adsenseyu3]

Čaga (Inonotus oblikuus) je parazitska gljiva na brezi, nalik izgoreloj izbrazdanoj kori. Hiljadama godinama se koristi širom Evroazije, gde je zbog svoje lekovitosti bila poznata i pod nazivima „dar od Boga“ i „kraljica bilja“…

Čaga je moćno sredstvo protiv stresa, uzročnika gotovo 90 odsto svih bolesti.

Raste u šumama breze širom Severne i Istočne Evrope, Rusije i Koreje.

Stari Azijci su je primenjivali za održavanje zdrave prirodne ravnoteže (chi), verujući da daje mladolikost, produžuje život i jača imunitet.

[adsenseyu1]

Njena lekovitost dokumentovana je u najstarijem službenom popisu lekovitih materija, kineskoj knjizi Shennong Ben Cao Jing staroj 2300 godina. U tom delu je zahvaljujući raznovrsnim i sveobuhvatnim lekovitim svojstvima prozvana i „nadmoćnom biljkom“.

Sibirska čaga postala je vrlo popularna kada je spomenuta u knjizi „Odeljenje za rak“ nobelovca Aleksandra Solženjicina. On je pisao o vlastitom ozdravljenju od karcinoma pomoću čaja od čage nakon neuspešnog lečenja po klinikama. Danas se na čagi sprovode mnoga istraživanja i sve više ljudi otkriva njenu isceliteljsku moć.

Moderna istraživanja pokazala su da je čaga puna dragocenih bioloških aktivnih materija, od kojih neke ne sadrži ni jedna druga biljka. U njenom sastavu nalaze se fenolni spojevi, melanin, triterpenoidi i mali procenat betulinske kiseline. Najmoćnijim oružjem ove gljive smatra se Čagin kiselina, koja prema tvrdnji ruskih naučnika normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma.

(Tanjug)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]