Naslovnica IZA OGLEDALA Život pre Biblije: Kain i Avelj su deca Anunakija

Život pre Biblije: Kain i Avelj su deca Anunakija

bvfnmojkguirth9847

Pre oko 200.000 godina, Enki, glavni naučnik ekspedicije sa planete Nibiru na Zemlji, oplodio je dve devojke u afričkom rezervatu (Veliki Zimbabve), koje su bile potomci hibrida između Homo Erectus-a na Zemlji i Homo Sapiens-a sa Nibirua.

Izvod iz: Anunnaki – Gods No More by Sasha Lessin

Jedna od devojaka je rodila dečaka, Adapa, a druga je rodila devojčicu Titi. Enki je morao da čuva tajnu o svom očinstvu.

Njegova žena, Damkina, zavolela je devojčicu Titi i naučila ju je svačemu. Adapu je podučavao Enki.

Enki se hvalio:

„Stvorio sam civilizovanog čoveka. Stvorio sam novo seme na Zemlji prema svom ukusu. Oni će uzgajati hranu iz semena i čuvati ovce. Tako će i Anunaki i Zemljani biti siti“ – (Izvor: [ZS,  Encounters: 47 Enki,: 167‑170])

[adsenseyu1]

Adapa i Titi, Enkijevi sin i ćerka su se međusobno parili. Titi je rodila blizance, Kaina i Avelja, ljude koji su nazvani Adapiti. Oni su imali više Enkijevih gena sa Nibirua nego njegova ćerka, koja je nazvana Adamita.

Enki je podučavao svog sina Adapu kako da uzgaja farme, stoku, imanja i nerazvijene Zemljane. Enki je doveo Zemljanine iz Afrike u Sumer dabi obučavao Adapu kako da bude njihov gospodar.

Enkijev naslednik, Marduk, prisvojio je Adapinog sina Avelja i učio ga kako da se brine o kozama i ovcama koje je Enkijev najmlađi sin, Dumuzi, doneo sa planete Nibiru.

Marduk je podučavao Avelja, a Ninurta, sin komandara Enlila, podučavao je Kaina kako da uzgaja farmu.

Pri jednoj od proslava, Kain je ponudio svoje prvo žito, dok je Avelj ponudio svoju prvu jagnjad. Enki je pohvalio Aveljevu jagnjad jer će od njih biti meso i vuna, ali nije ništa rekao za Kainovo žito.

Kain je bio veoma ožalošćen što Enki nije pohvalio i njega.

[adsenseyu4]

Blizanci su se svađali čitavu zimu. Svađali su se oko toga da li su bolji Kainovo žito i vodeni kanali puni riba ili Aveljevo meso i vuna. Na leto, kada su se Aveljeve livade isušile i pašnjaci smanjili, on je doveo svoje krdo da pije vode iz Kainovih brazdi i kanala, zbog čega je Kain bio veoma ljut.

Blizanci su se potukli i borili dok Kain nije usmrtio Avelja kamenom, nakon čega je seo i plakao. Izvor: [ZS, Enki: 183‑ 184].

Razmnožavanje Kainove loze

Enki je odveo Kaina u Eridu pred Enlila, Ninki, Ninurtu, Nanara, Ninmu, Damkinu i Marduka (Sud sedmoro). Aveljev mentor, Marduk, zalagao se da Kain bude ubijen, ali Enki je tada otkrio da je on otac Kainovog oca Adape, te da je Kain Mardukov nećak.

„Kain mora da živi“, rekao je Enki, „kako bi mogao da stvori superiorne Zemljanine koji će obrađivati polja i pašnjake i okopavati rudnike. Ako se Kain usmrti, nestaće zalihe hrane i ponovo će početi pobune“.

Sedmoro je glasalo:

„Kain mora poći u zemlju na istoku zbog svog zlodela. Kain i njegovi potomci će biti prokleti i uništeni i brada im nikada neće narasti“.

[adsenseyu1]

Bezbradi Indijanci na zapadnoj hemisferi potomci su Kaina. Izvor: [ZS, Genesis: 201]

„Kain je sa svojom sestrom Avan pošao iz Edina“.

Njih dvoje su lutali pustinjama ka istoku. Izvor: [ZS, Enki: 186 ‑ 187; 1990, Genesis: 201]

Kralj Nibirua, Anu, odbio je da po Enkijevoj molbi omogući gene dugovečnosti u Adapinoj lozi. Adapa je ipak živeo sto godina.

Ninurta je doveo Kaina u Edin da vidi svog oca pre nego što je umro.

Adapa je rekao Kainu:

„Zbog svog greha, lišen si prava prvorodstva, ali iz tvog semena poteći će sedam nacija. One će živeti u razdvojenim, udaljenim svetovima. Kako si svog brata kamenom ubio, tako ćeš i ti od kamena skončati“.

Ninurta je vratio Kaina na istok, gde je on „rodio sinove i ćerke“.

[adsenseyu4]

Kada je gradio grad za njih, kamen je Kainu pao na glavu i ubio ga.

Kainovi naslednici su posadili žito. Oni su osnovali i vladali gradom Nud. Sinovi Kainovih naslednika su u sledeće četiri generacije ubijali svoje očeve. Naredne tri generacije, svaki vladar Nuda je ubijao svoje roditelje, oženivši se svojom sestrom.

Kainov praunuk Enoh, nasledio je tron četiri generacije kasnije. Enoh je oženio svoje sestre Adu i Zilu. adin prvi sin, Džabal, živeo je u šatorima i uzgajao stoku.

Potomci Adinog drugog sina, Džubala, svirali su liru i flautu. Druga žena Enoha, Zila, rodila je Tubala, koji je postao kovač. Izvor: [ZS, Wars: 111 ‑112;  Enki:, 181‑193]

Druga potomstva Adape i Titi

Titi je rodila trideset sinova i ćerki svom bratu Adapi. Nibirejci su ih podelili i naučili da pišu, računaju, kopaju i sviraju.

Nanar, drugi sin komandara Enlila, naučio je Adapite ritualima obožavanja Nibirejaca.

Enki je jednog od svojih naslednika, Enkimea, naučio astronomiji. Marduk je poslao Enkimea na Mesec i Mars, a zatim u svemirsku luku Sipar, odakle će nadgledati Zemljanine

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]