Naslovnica ŽIVOT Imunolog Jarceva objasnila kako izbeći stvaranje kamena u bubregu

Imunolog Jarceva objasnila kako izbeći stvaranje kamena u bubregu

       

Ljudi koji su predisponirani za stvaranje kamena u bubregu treba da smanje unos namirnica koje sadrže kalcijum, proteine, so.

Takođe je vredno zapamtiti režim pijenja. Kako izbeći stvaranje kamena u bubregu, objasnila je imunolog Irina Jarceva.

Kamen u bubregu nastaje ako u hrani ima puno proteina, kalcijuma, soli, kaže Jarceva.

Ona je podsetila da se kalcijum nalazi u mlečnim proizvodima, proteini – u mesu. Ako osoba ima predispoziciju za pojavu kamena, onda ove proizvode treba konzumirati što je manje moguće.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Ona je primetila da mnogi ljudi piju veoma malo ili uopšte ne piju vodu.

Ovo je prilično opasno, jer se urin koncentriše, kaže Jarceva.

[adsenseyu1]

Ona je napomenula da ako pijete dovoljno vode, biće manji rizik od kamena u bubregu. Vredno je zapamtiti da voda ne bi trebala biti sa mnogo kalcijuma. Ako imate takvu vodu, onda bi trebalo da stavite filter ili koristite destilovanu vodu. Visoko mineralizovanu vodu takođe ne treba piti, ona takođe povećava rizik od kamena u bubregu.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social