Imao u vidu maske za Italiju: „Korona pokazala da se osvežava stari dobri duh Evrope“

Crnogorski predsednik Milo Djukanović izjavio je da je situacija sa korona virusom pokazala da se osvežava stari dobri duh Evrope, kao i da su napisi u pojedinim srpskim tabloidima da je bolestan nastavak pokušaja njegove diskreditacije.

On je u intervju za RTCG rekao da je situacija sa korona virusom, pokazala da bez saradnje i bez multilateralnih organizacija ne mogu se rešavati globalni problemi.

„Ovo zaista mora biti shvaćeno kao otrežnjenje i mislim da će to biti put promena“, naveo je Djukanović.

On je rekao da će i Evropa izvući nauk iz ovog problema. Iako je u jednom periodu, kako dodaje, EU zapala u ćorsokak, a ovo što se danas vidi jeste da se „pomeraju stvari“.

„Rekao bih da se osvežava onaj stari dobi duh Evrope“, kazao je on.

Djukanović je rekao i da ga ima u javnosti tačno onoliko koliko je to potrebno.

„Ljudi koji su upućeni u politički sistem Crne Gore znaju da je ovo sistem parlamentarne demokratije i da predsednička ovlašćenja nisu u prvom planu“, naveo je Djukanović.

On je rekao i da izvršna vlast Crne Gore uspešno funkcioniše. „Ja smatram da je ovo vreme u kojem je otvoren dodatni prostor za primat struke“, naveo je Djukanović.

Komentarišući lažne vesti koje su u prethodnih dana objavljivali pojedini mediji u Srbiji da je zaražen korona virusom, Djukanović je rekao da su takvi napisi konstanta koja prati njegovu karijeru i politički život.

Namera je, kako je dodao, njegova diskreditacija.

„Verovatno je razlog tome to što i dalje ključne opasnosti za Crnu Goru dolaze sa iste adrese. Na toj adresi postoji pogrešna predstava, a to je da bi mojim uklanjanjem iz političkog života sebi olakšali put ka ostvarivanju onih ciljeva koji bi bili na štetu države Crne Gore. Previdjaju da se Crna Gora u medjuvremenu razvila i da ne zavisi više od bilo kojeg pojedinca“, naveo je on.

Korona će proći, ali, dodaje Djukanović, „ta bolest verovatno neće tako lako iščeznuti“.

„Ali ona ni u kom slučaju neće omesti Crnu Goru da nastavi svojim putem“, poručio je Djukanović i dodao da će Crna Gora nastaviti svoj put ka EU.

(Beta.rs)