Hrkalovićeva i inspektori MUP-a odbili poligrafsko testiranje

Unutrašnja kontrola pozvala direktora policije Vladimira Rebića, kao i Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su ranije već dva puta „prošli” detektor laži

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole (SUK) obavili su opsežnu istragu u Ministarstvu unutrašnjih poslova u vezi sa slučajevima „Jovanjica” i nelegalnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nezvanično je potvrđeno za „Politiku”.

Kako saznajemo od sagovornika upućenog u istragu, na saslušanje zbog slučaja „Jovanjica” u SUK pozvani su Vladimir Rebić, direktor policije, Slobodan Milenković, načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije i Dušan Mitić, šef operative. Pozvana je i bivša državna sekretarka MUP-a, kontroverzna Dijana Hrkalović, ali na temu prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Iz MUP-a Srbije nisu se zvanično oglasili o ovoj istrazi.

Inspektor Milenković koji je učestvovao u hapšenju Koluvije već dva puta je davao iskaze o slučaju „Jovanjica” i dva puta je poligrafski testiran kada je i prošao detektor laži. I Mitić je, kao i Milenković, već dva puta ispitivan o Jovanjici i „prošao” poligraf. Kako nezvanično saznajemo, inspektori su odbili da ih treći put poligrafski testiraju.

Nije poznato o kojim navodima u vezi sa „Jovanjicom” se izjašnjavao direktor policije Rebić.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, i Dijana Hrkalović je odbila detektor laži. Hrkalovićeva je na ovaj način postavila i svojevrsni rekord jer joj je ovo treći put da odbija poligrafsko ispitivanje. Bivša državna sekretarka u MUP-u, prema pisanju medija, 1. marta nije pristala da ide na detektor laži povodom navodne povezanosti sa Darkom Elezom i Veljkom Belivukom poznatijim kao Velja Nevolja, nakon čega je sa advokatima napustila prostorije SBPOK-a. Ona je bila ispitivana i 21. januara u vezi sa aferom sa nezakonitim prisluškivanjem predsednika Srbije, članova njegove porodice i još nekoliko visokih funkcionera, kada je, prema pisanju medija, takođe odbila poligrafsko ispitivanje. Taj potez je opravdala tvrdnjom da je na određenoj medicinskoj terapiji.

Predrag Koluvija, prvooptuženi za organizovanje gajenja marihuane na poljoprivrednom dobru „Jovanjica” nedavno je u intervjuu koji je dao svom advokatu Vladimiru Đukanoviću rekao da mu je iz kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nuđeno da za taj slučaj lažno optuži brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Andreja, u zamenu za slobodu.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da u ime parlamenta podržava istragu u vezi sa prisluškivanjem Vučića.

„U ime Narodne skupštine dajem apsolutnu podršku istrazi u Ministarstvu unutrašnjih poslova u vezi sa prisluškivanjem predsednika Aleksandra Vučića, kao i za veze sa inostranim centrima moći u cilju montiranog hapšenja Andreja Vučića i rušenja Aleksandra Vučića”, kazao je Dačić za Tanjug.

Ocenio je da je to do sada nezabeležen primer i pokušaj nasilnog rušenja ustavnog poretka, navodeći da svi koji su u tome učestvovali moraju da odgovaraju.

„Država time pokazuje da niko nije jači od nje”, poručio je Ivica Dačić.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(politika.rs)