Naslovnica U FOKUSU Haos na vrhu: Morao je da ode – Otkriveno i zašto

Haos na vrhu: Morao je da ode – Otkriveno i zašto

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov smatra da je ostavka ukrajinskog ministra odbrane Alekseja Reznjikova povezana sa neuspelom kontraofanzivom.

„Ovakve promene signaliziraju da Kijev ne postiže ciljeve hvaljene ‘kontraofanzive’. To se jasno ogleda u nezadovoljstvu zapadnih gospodara čitavim timom Zelenskog“, rekao je Konstantinov.

Po njegovom mišljenju, smena u vojnom rukovodstvu Ukrajine ni na koji način neće uticati na situaciju na frontu.

„Ovde prezimena nemaju nikakvog smisla. Oni uzimaju koga bilo, ljude koji ništa ne razumeju u vojnoj oblasti, ali koji nemaju moralne kočnice jer samo beskrupulozni ljudi sada mogu da pristanu na saradnju sa Zelenskim“, zaključuje on.

Istovremeno, američki list „Njujork tajms“ piše da je Reznjikov smenjen jer se sukob sa Rusijom odužio.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Kako se ističe, mnoge ukrajinske javne organizacije i mediji kritikovali su ministra zbog korupcije u vojsci. Autor članka podseća da su neki američki političari, koji su se protivili višemilionskoj vojnoj pomoći Kijevu, upravo to navodili kao razlog da se ograniči finansiranje.

Istovremeno, po rečima izvora „Njujork tajmsa“, izgleda da u Vašingtonu nisu očekivali takve promene u rukovodstvu ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Podsećamo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je da je doneo odluku da Alekseja Reznjikova razreši dužnosti ministra odbrane zemlje. Na njegovo mesto je predložio Rustema Umerova.

(mediji)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social