Geolog, profesor Jan Plimer: Globalno zagrevanje nije onakvo kako su nam rekli – VIDEO

       

Geolog, profesor Jan Plimer – o globalnom zagrevanju:

Možemo zagledati u prošlost i videti da smo imali šest velikih ledenih perioda. Tokom tog ledenog perioda led se širio- to je glacijacija, ili se skupljao – to je interglacijacija.

U našem poslednjem međulednom periodu nivo mora bio je otprilike 7 metara viši, temperatura je bila otprilike 5 stepeni toplija.

Zato, ako neko kaže da je danas najtopliji dan u istoriji, treba pitati: od kada? Ako se osvrnemo na vrhunac međulednog perioda, koji je bio pre otprilike 4000 godina, temperatura je bila otprilike 5 stepeni toplija.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Ako se vratimo u vreme Isusa, kada je bilo toplo, sada je otprilike 4 stepena hladnije nego tada. Ako se osvrnemo na mračne vekove, doba Vikinga, od tada se klima zaista zagrejala.

Ako pređemo na srednjevekovno zagrevanje, od tada se klima ohladila. Ali ako se prebacimo na mali lednički period, od tada se klima opet zagrejala.

Dakle, od kog trenutka da računamo? I znam da će vas iznenaditi, ali mi smo upravo izašli iz malog ledenog perioda. Šta mislite, šta će se događati s temperaturom? Da li će padati ili rasti? Ona raste.

Tih šest velikih ledenih perioda su počeli kada je u atmosferi bilo više ugljen-dioksida nego danas. Sada u atmosferi ima 0,4% tog gasa, i mi čujemo takve reči kao emisije.

Za mene to ništa ne znači, jer se sadržaj ugljen-dioksida u atmosferi promenio za više od 20% do danas, što je veoma malo u geološkom vremenu.

Da smo ga smanjili na pola, sav biljni život bi nestao. I životinje bi nestale.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure