Naslovnica U FOKUSU General Mili: Nije propala, ali …

General Mili: Nije propala, ali …

Načelnik Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD, general Mark Mili, ocenio da je krajnji cilj Ukrajine da potisne sve ruske trupe “veoma ambiciozan”.

Govoreći u nedelju uveče, general Mili je rekao da će „potpuno izbacivanje svih Rusa biti veoma značajan napor“. „Biće potrebno dosta vremena da se izbaci svih 200.000 ili više ruskih vojnika iz Ukrajine. To je veoma veliki zadatak. Biće potrbeno mnogo vremena za to“, dao je on.

Iako je njegova procena krajnjeg cilja Kijeva bila oprezna, Mili je želeo da naglasi da tekuća kontraofanziva nije „propala“, i uprkos tome što je bila „sporija nego što se očekivalo, bila je stabilna“.

„Znam da postoji neki komentar da je ova ofanziva nekako propala. Nije propala“, rekao je Mili, dodajući da Ukrajini “preostaje mnogo borbene moći“.

Međutim, kada je reč o verovatnoći postizanja ambicioznijih ciljeva kao što su oslobađanje južne obale i ponovno zauzimanje grada Mariupolja, Mili je rekao da ne želi ništa da „predviđa“, prenosi AFP.

Mili je, preneo je dalje Kijev post, branio brzinu kojom SAD pružaju oružje i drugu pomoć Ukrajini od početka ruske invazije u punom obimu u februaru 2022. Uprkos kritikama – uključujući i unutar Ukrajine – da američka vlada odugovlači, Mili je rekao da je oko 40 milijardi dolara u oružju i 100 milijardi dolara ukupne pomoći bilo „izuzetno velikodušno“.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

(B92)

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social