Naslovnica SPEKTAR Francuski obaveštajac o pravim ciljevima u ratu protiv Rusije

Francuski obaveštajac o pravim ciljevima u ratu protiv Rusije

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini bila je neophodna, jer Zapad ima za cilj da oslabi Rusiju i one koje smatra svojim neprijateljima, izjavio je RIA Novosti bivši policajac, bivši službenik francuske antiterorističke obaveštajne službe Nikola Činkuini.

On sada istražuje informacije o Francuzima koji učestvuju u ratu na strani Kijeva.

Bilo da se radi, na primer, o radikalnim sunitskim pobunjenicima u Siriji ili ukrajinskim nacistima, Zapad održava saveze kako bi oslabio one koje doživljava kao neprijatelje: Rusiju, Kinu, panafričke aktiviste i, na kraju, „ostatak sveta“ kako bi ovekovečio svoju hegemoniju, koja je, međutim, osuđena na kraj zbog demografskih i razvojnih razloga.

Upravo iz ovog konteksta, ruska specijalna vojna operacija postala je neophodnost u februaru 2022. godine“, – rekao je on agenciji.

On je napomenuo da je, radeći u policiji u Francuskoj, počeo da se interesuje za mehanizam rata u Siriji, koji je, prema njegovim rečima, doveo do tragičnih posledica i za samu Francusku.

Vremenom je ovaj zaključak postao nesporan: Evropa, potčinjena Sjedinjenim Državama (davno su prošla vremena kada se Žak Širak protivio anglo-američkoj invaziji na Irak), učestvuje u zajedničkoj politici koja vodi u ratove širom sveta

A teroristički napadi, kao što je napad 13. novembra 2015. u Parizu, su kolateralna šteta, nesporedne tragedije u poređenju sa patnjama u drugim delovima sveta“, – rekao je Činkuini.

Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara 2022. godine. Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane kijevskog režima“.

On je naveo da je specijalna operacija bila iznuđena mera, Rusiji „nije ostavljena šansa da uradi drugačije, stvoreni su bezbednosni rizici tako da je bilo nemoguće odgovoriti drugim sredstvima“.

Prema njegovim rečima, Rusija već 30 godina pokušava da se dogovori sa NATO-om o principima bezbednosti u Evropi, ali je kao odgovor na to bila suočena ili sa ciničnom obmanom i lažima, ili sa pokušajima pritisaka i ucena, dok se alijansa, u međuvremenu, uprkos protestima Moskve, stalno se širila i približavala granicama Ruske Federacije.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social