Naslovnica IZA OGLEDALA Rusija ne želi dublje političke veze sa EU jer strašna sudbina čeka...

Rusija ne želi dublje političke veze sa EU jer strašna sudbina čeka zemlje bivše Istočne Evrope, evo o čemu se radi

[adsenseyu2]

vjsdlivodslbfuiwebf

[adsenseyu3]

Rusija trenutno nema zašto da razgovara sa Evropskom unijom iz više razloga.

[stextbox id=“alert“ bgcolor=“FFEBEF“]

Prvi je više nego očigledan: generalni položaj ove organizacije uvek će biti antiruski nastrojen.

Drugo, Brisel ne poseduje nezavisan položaj, već prati politiku Vašingtona.

Treće, trenutni oblik Evropske unije nema budućnost.

[/stextbox]

Ako bi se trenutna Evropska unija poredila sa životnim vekom SSSR, zapaža se sličnost sa periodom od 1989. do 1990. godine. Postoje isti problemi. Usvojena su izvesna pravila u kontekstu određene istorijske, finansijske i ekonomske situacije, koja su kasnije ozakonjena, analizira Mihail Hazin za The Vineyard of the Saker

[adsenseyu1]

Današnji ekonomski i istorijski uslovi su drugačiji i gotovo je nemoguće ispravljanje legislativne politike. Svako pojedinačno pitanje bi se moglo ispraviti, ali se ne zna tačno kada, a postoji na desetine hiljada ovih pitanja, dok je vreme ograničeno.

Jedini način da se nešto učini jeste da se svi zakoni ukinu odjednom, drugim rečima – da se raspusti Evropska unija. Ona će se moći ponovo uspostaviti, ali prema novim regulacijama.

Ono što je sigurno jeste da u budućnosti istočna Evropa neće biti deo Evropske unije. Ona ne poseduje industriju i ne predstavlja nikakvu vrednost. Postojala je samo politička potreba da se ona odvoji od SSSR/Rusije i malo podigne na noge.

Današnja omladina se ne seća socijalizma, te deluje potpuno smisleno da se ovi ljudi prosto odbace i ostave sami sebi na milost i nemilost.

Sudeći po istoriji Evrope 19. veka, zemlje istočne Evrope će začas potonuti u ekstremno siromaštvo, ali to je njihov problem.

[adsenseyu4]

Dakle, potpuno je suludo praviti dogovore sa Evropskom unijom, obzirom na takvo okruženje. Zato Rusija mora da sagradi svoj sistem podele rada ne uzimajući u obzir interese Evropske unije.

Ako Rusija počne da traga za zamenom uvoza, dovoljno je da uvede kontrasankcije za određenu grupu robe, pošto su EU i SAD svojom politikom zakopale sve norme Svetske trgovinske organizacije.

Situacija u Ukrajini je pokazala da trenutno vođstvo EU neće uzeti interese Rusije u razmatranje. Svaki pokušaj raspravljanja o ovim interesima dovodi do okrivljavanja Rusije zbog „imperijalne politike“ i „politike oživljavanja SSSR“.

Činjenica je da u svojoj trenutnoj konfiguraciji, EU i Rusija ne mogu biti „prijatelji“ (u širem smislu reči).

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]