Evo kako da se odviknete od pušenja i očistite pluća – JOŠ 5 SVOJSTAVA OVOG NEVEROVATNOG LEKA – VIDEO

bgfzerdtzjnaewtg34r

Ako pokušavate da prestanete sa pušenjem, trebalo bi da znate da nikotin počinje da napušta sistem tek posle 48 do 72 sata. Međutim, pokazaćemo vam način da ga isperete iz svog tela!

Krema od tartara je nusprodukt pravljenja vina, i ona efikasno pomaže u eliminisanju nikotina iz telesnog sistema.

Štaviše, ona je jeftina i pristupačna, i može pružiti razne druge pogodnosti, čak i nepušačima!

Hemičari često koriste kremu tartara u obliku praha, i to je tehnički poznato kao kalijum hidrogen tartrat. To je, zapravo, sediment sa dna bureta vina.

Kod nas ga možete pronaću u DM prodavnicama kao Weinstein Backpulver – to je vinski prašak za pecivo ili ‘Cream of tartar’.

Evo 5 neverovatnih pogodnosti kreme tartara:

  1. Pomaže vam da prestanete sa pušenjem:

Uprkos ispiranju nikotina iz tela, tartar krema vam može pomoći da više ne možete da podnesete ukus cigareta. Ako je pomešate sa sokom od narandže, to će biti od velike pomoći!

Visok sadržaj vitamina C u soku od narandže će vam takođe pomoći da izvadite nikotin, a takođe će vratiti i izgubljenu količinu vitamina.

Trebali biste pomešati srednju čašu soka od narandže sa pola kašičice tartar kreme, i konzumirati ovo piće svaku noć tokom mesec dana.

  1. Smanjuje krvni pritisak:

Niski nivoi kalijuma u telu povećavaju rizik od visokog krvnog pritiska, ali tartar krema vam može pomoći i u ovom slučaju, jer 100 grama tartar kreme uključuje neverovatnih 16.500 miligrama kalijuma.

Ako je nedostatak kalijuma uzrok vaših problema sa visokim krvnim pritiskom, trebalo bi da dodate jednu kašičicu tartar kreme u čašu vode i da je pijete svake noći pre spavanja.

  1. Ublažava infekcije urinarnog trakta:

To efikasno ublažava infekcije urinarnog trakta jer menja pH nivo u urinu, i stvara okruženje koje uništava bakterije koje izazivaju infekciju. U šolju tople vode dodajte jednu i po kašičicu tartar kreme, nekoliko kapi limunovog soka, i konzumirajte to nekoliko puta dnevno.

  1. Uklanja bol uzrokovan artritisom:

100 grama tartar kreme ima 2 miligrama magnezijuma, što, prema rečima dr Sirkusa: “moduliše ćelijske događaje koji su uključeni u upalu.“ Stoga, tartar krema je posebno pogodna u slučaju artritisa. Dodajte par kašika tartar kreme i 3 kašike Epsom soli u kadu, i kupajte se u tome 30-40 minuta jednom ili dva puta dnevno. Sa druge strane, ako je bol artritsa lokalizovan, možete uzeti kantu, i potopiti samo zahvaćeno područje u vodu sa pola količine navedenih sastojaka.

  1. Čisti akne:

Kisele karakteristike tartar kreme je čine savršenim sredstvom za čišćenje kože, i sredstvom za borbu protiv akni.

Međutim, ne bi je trebalo primenjivati direktno, već bi trebalo piti jednu kašičicu toga u čaši sa 250 ml vode ili soka od narandže, svakodnevno. Ovo će detoksikovati sistem i uništiti bakterije koje uzrokuju akne.

Pogledajte video ispod i saznajte mnogo više o tartar kremi.

Webtribune.rs