Erdogan će shvatiti poruku: Rusi likvidirali dronovima vođe proturskih militanata u Siriji

Ruska vojska je preciznim udarcem ubila vođe proturskih militanata u sirijskom Idlibu.

Pre nekoliko sati ruska vojska napala je vođe turskih militanata u sirijskoj provinciji Idlib.

Kao rezultat visoko preciznog udara, automobil u kojem su se kretali vođe pro-turskih terorističkih grupa je uništen, međutim, mnogo značajnija je činjenica da je domaći kamikaze dron „Lancet“ (verovatno Lancet-3- ur.), koji usled preciznog pogotka nije ostavio militantima priliku da pobegnu.

Na predstavljenom video snimku možete vidjeti bespilotnu letjelicu snimljenu tokom leta na maloj nadmorskoj visini, dok je, očigledno, ruska vojska posebno ušla u trag vođama terorista, a nakon što su identifikovali ove posljednje, dronom ih je uništio.

Uprkos nedostatku relevantnih video snimaka, objavljeno je da je bespilotna letelica kasnije izvršila precizan udarac po vozilu terorista, usled čega su ubijena najmanje dva militanta u automobilu.

Do danas je poznato da ruska vojska prilično aktivno koristi bespilotne letelice kamikaze porodice Lancet u Siriji, o čemu svedoče drugi hici udara koristeći istu vrstu bespilotne letelice.

Ruska strana još nije komentarisala likvidaciju militantnih vođa, međutim, očigledno, udarac po njima povezan je sa predstojećom ofanzivnom operacijom Rusije, Sirije i proiranskih snaga u Idlibu.

Webtribune.rs