Drugi čovek Australije o „slučaju Đoković“: Pogrešio sam

Barnabi Džojs, drugi čovek Australije, rekao je da su napravili grešku u „slučaju Đoković“.

Zamenik premijera Australije Barnabi Džojs priznao je da je donosio pogrešne odluke prilikom dolaska Novaka Đokovića u Australiju.

Srpski teniser je kao nevakcinisan dobio medicinsko izuzeće, a odluku o ukidanu vize preinačio na sudu.

„Pogrešno sam shvatio. Mislio sam da će to biti gem, set, meč, da on nije duplo vakcinisan i da ćemo ga zamoliti da ode. Pogrešio sam, okej. Neću se ponovo pretvarati da sam advokat“, poručio je Džojs.

Džojs je pre par dana rekao da je reakcija njegove države poruka da „bogataši ne mogu slobodno da putuju svetom misleći da su jači od zakona“.

„Ukoliko Đoković nije ispunio adekvatno sve formulare, onda je jasno da suverenitet naše zemlje ne shvata ozbiljno. Neko je sigurno pogrešio, a ukoliko nije rekao svu istinu tokom provere dozvole za izuzeće, krivac je gospodin Đoković. Ne možete samo da lutate po svetu zato što ste stvarno bogati i misliti da ste iznad zakona drugih nacija“, rekao je Džojs tada.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(b92)