Dr Dragan Petrović: Narod pobeđuje, Milo doživeo težak poraz čak i na Cetinju – VIDEO

„Nakon donošenja Zakona o verskim zajednicama koji je realno uperren protiv SPC u Crnoj Gori, u proteklih mesec dana, se održavaju masovni protesti.

Masovne mirne demonstracije protiv donošenja ovih zakonskih rešenaj i litije se organizuju praktično svakdonevno širom Crne Gore, a udarni dani su četvrtak i nedelja”, podvukao je u svojoj autorskoj emisiji „25 minuta”, na You tube kanalu „Srbin.info”, dr Dragan Petrović.

„Tako je u četvrtak 23 januara postignut verovatno rekord po broju učesnika u ovim manifestacijama, pa je tog dana samo u Podgorici bilo oko 50 000 učesnika u moleban. U Beranama je kolona pristiglih vernika bila dugačka oko 50 km, koji su pridošli iz okolnih mesta. Slična sitaucija je i u Nikšiću, Pljevljima, Herceg Novom i u drugim mestiam širom Crne Gore. Čak i u sredinama gde su pravoslavni manjina poput Ulcinja gde je bilo čak 5000 vernika, u Plavu i drugim mestima pokazje se plebisticitarna podrška SPC i pravoslavlju.

Zapravo Srpstvo koje je pritisnuto od strane režima, putem niza prevara, kao što je sumnjivo realizovani referendum za nezavisnost, pokraden popis stanovništva 2011potom ubacivanje Crne Gore u NATO bez referenduma i sa očiglednom manjinom u tom pravcu, izmišljeni državni udar tobože plarniran iz Srbije na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016, je sa ovim nametnutim zakonom prevršio prepunu čašu neraspoloženja većine građana.

Skup ekstremista na Cetinju održan proteklih dana, u pravcu pretnje za okupljanje pravoslavnih vernika SPC, je doživeo totalan fijasko. Tom prilikom se okupilo tek nekoliko stotina učesnika iz čitave Crne Gore i to svih veroispovesti pomognutih od strane režima i koji su poslali nasilne i preteće poruke. Omladina širom Crne Gore slika murale sa tradicionalnom trobojkom, koja je dva veka bila zvanična crnogorska zastava.

Sa druge strane policija poslednjih dana pojačava presiju i hapšenja privođenja, čak i za natpis na fejsbuku ili crtanje murala na zidu od strane maloletnika.

Jasno je da je Đukanović do sada dobijao izbore jer je oko 25 % stanovništva, Crne Gore nepravoslavno, a od preostalih 75 % dve trećine je opozicija ,pa je odnos oko pola-pola,(ne računajući pristrasnost u medijima, manji izlaz prosrpske strane na izbore, manje i veće nepravilnosti i krađe, te korumpiranost i ucene od strane režima). Sada je pak značajan deo pravoslavnih do sadašnjih glasača režima u protestima ili ih simpatiše, pa se milogorci nalaze u opasnom patu koji preti da preraste u mat.

Naravno da je režim Vučića i NATO poslednji aduti Đukanovića. Međutim teško da bi se NATO mogao direktnije mešati u pluralni proces u Crnoj Gori gde je jasno da je Đukanović diktator i u sve većoj nemilosti naroda.

Sa druge strane režima nije za sada spreman na ustupke i napetosti se povećavaju.”

VIDEO:

https://youtu.be/YFm-s6S5E9M

(Srbin.info)