Naslovnica ŽIVOT Dokazano: Konzumacija šećera izaziva duševne bolesti i šizofreniju

Dokazano: Konzumacija šećera izaziva duševne bolesti i šizofreniju

[adsenseyu2]

fbvhsf734dgh

[adsenseyu3]

Nekoliko studija je pokazalo pogubnu vezu između unosa šećera i mentalne bolesti. U 2004. godini, “British Journal of Psichiatri” utvrdio je da veći unos prehrambenog rafiniranog šećera i mlečnih proizvoda dovodi do šizofrenije.

Svakodnevna konzumacija šećera se još uvek smatra sigurnim po organizam i koristi se svakodnevno. Ali ipak, prava istina je da rafinirani šećer u prekomernim količinama doprinosi gojaznosti, što dovodi do sloma metabolizma i depresije.

Što više uživate u šećeru, više postajete depresivni. Zavisnost se pripisuje brzom stvaranju energije kroz povećanje nivoa glukoze u krvi.

Povišeni nivo glukoze u krvi katalizuje apsorpciju triptofana kroz kompleks amino kiselina (LNAA) i kasnije se pretvara u seratonin što dovodi efekta euforije.

[adsenseyu1]

Nekoliko studija je pokazalo pogubnu vezu između unosa šećera i mentalne bolesti. U 2004. godini, “British Journal of Psichiatri” utvrdio je da veći unos prehrambenog rafiniranog šećera i mlečnih proizvoda dovodi do šizofrenije.

2001. godine studijom je utvrđeno da pacovi koji su unosili 25% glukoze kroz hranu su pokazivali simptome slično narkomaniji: žudnja i gubitak kontrole.

U martu 2010. godine, American Journal of Psichiatri objavio je studiju koja obuhvata žene starosti od 20-93 godine. Grupa koja je jela voće, povrće, meso, ribe i žitarice imali su niži koeficijent za depresijom ili anksiozni poremećaj.

[adsenseyu4]

Grupa koja je jela prerađenu, prženu hranu, šećer, prerađene žitarice i pivo je imala više šansi za razvoj mentalnih problema.

Prerađena hrana, masti i šećeri su prazne kalorije. Stomaci mogu biti puni, ali telo i um gladuju. Današnja hrana je na izmaku hranljivih vrednosti a dodaci su odličan način da se vaše telo osigura potrebnim zalihama da bi se izborilo sa duševnim bolestima.

Ako želite da izbegnete šećer, postoji samo jedan siguran način. Ne kupujte ništa osim onih namirnica gde je naglašeno da su „bez šećera“.

Ne nasedajte na trikove gde na proizvodima pišu „ugljeni hidrati“ ili “napravljeno od prirodnih sastojaka”. Rafinisani šećer je napravljen od prirodnih sastojaka. Šećerna trska kao i šećerna repa, potiču od 100% genetski modifikovanih organizama (GMO).

Tako bi se moglo reći i da je heroin „napravljen od prirodnih sastojaka.“Opijum od maka je prirodan kao i šećerna repa.

Kada je hrana-hrana a kada je otrov? To je pitanje kojim se društvo mora baviti.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]