Naslovnica ŽIVOT DIJETA KOJA STVARNO USPEVA, I TO ZA MESEC DANA: Šeherezada smršala 7...

DIJETA KOJA STVARNO USPEVA, I TO ZA MESEC DANA: Šeherezada smršala 7 kg, Sulejman 14

gftrg354rgfsfdsx

Zbog snimanja nove serije, Halit Ergenč je morao da smrša, pa je Berguzar uzela stvari u svoje ruke i uvela novi porodični jelovnik

Turska serija „Ti si moja otadžbina“, koja je počela da se emituje u oktobru 2016. godine, ubedljivo je najgledanija u zemlji.

Nije ni čudo što je tako, jer u njoj igraju Halit Ergenč i njegova supruga Berguzar Korel, čuveni Onur i Šeherezada iz „1001 noći“. Uz to i priča pogađa nacionalno biće jer govori o slomu Osmanskog carstva, oslobodilačkom ratu i formiranju republike.

[adsenseyu1]

Zapravo, saga počinje 1912. godine, tokom balkanskih ratova, kad glavni junak, pukovnik Dževdet pada u grčko zarobljeništvo i u njemu provodi nekoliko godina. U vrlo teškim uslovima, naravno.

Da bi verno dočarao lik zarobljenika, Halit je brzo morao da smrša, a da ipak sačuva snagu za naporna snimanja.

Tu je njegova energična supruga Berguzar stvari preuzela u svoje ruke i  organizovala meni po kojem je Halit za mesec i po smršao čak 14 kilograma, a ona oko sedam.

„Hranim se sirovim povrćem i polupečenim mesom“, otkrio je Halit koji se sa vojničkom disciplinom pridržavao režima što mu je supruga odredila.

„Takođe, iz ishrane sam izbacio šećer, namirnice sa glutenom i mlečne proizvode. Zapravo, mogu da kažem da sam bio na sirovoj hrani“, priznao je slavni glumac.

Tih dana Halit je jeo sirov spanać, celer, cveklu, šargarepu, avokado, zelene jabuke i đumbir, a sve je zalivao limunadom i sokom napravljenim od isklijalih žitarica.

Ipak, obroci nisu bili monotoni jer mu je njegova draga pripremala salatu od kinoe, čorbu od bundeve, krekere od badema i lanenog semena ili badema, indijskog oraha, kakao butera i kokosa, kao i poslastice od urmi, kakaa, pomorandže i nane.

Sve je začinila sa mnogo ljubavi i kreativnosti, pa ne čudi što Halit, iako je izgubio toliko kilograma, naprosto blista.

(Stil)

[adsenseyu5]