Naslovnica ŽIVOT Danica Grujičić kao vrhovni sudija: Svi su krivi, i Miroljub Petrović i...

Danica Grujičić kao vrhovni sudija: Svi su krivi, i Miroljub Petrović i mediji i država – 2 X VIDEO

danica grujicic

Načelnica Centra za neuroonkologiju KCS Danica Grujičić je u programu Prve televizije oštro reagovala na slučaj Miroljuba Petrovića i smrt “njegovog pacijenta“.

Podsetimo, Slavčo Petrov je preminuo od tumora na mozgu, a umesto lekarskog tretmana, bolesti je pokušao da se reši “metodama“ koje mu je preporučio Petrović.

U četvrtak su se u studiju Prve televizije suočili on i sestra preminulog, u burnoj diskusiji.

[adsenseyu1]

“Oni ne leče, oni tvrde da leče i to je greška u izražavanju. Oni ne znaju šta je tumor na mozgu. Ovde na ovoj klinici leži 15 dece, imamo i još 30 pacijenata. Ko treba njih da leči? Gospodin Petrović, koji nije prošao pored Medicinskog fakulteta, ili moje kolege i ja, koji smo završili specijalizaciju i kojima je trebalo deset godina specijalističkog staža da najkomplikovanije operacije mogu da urade tako da mirno uđu u salu i mogu da reše svaki problem“, navela je Grujičićeva.

https://youtu.be/NIG1ibefcig

Ona je navela da smatra odgovornim ne samo društvene mreže i internet, već i medije.

[adsenseyu5]

“Mediji takvim ljudima kao što je on daju prostor da pričaju notorne gluposti. Vi puštate na televiziju čoveka koji apsolutno ništa ne zna o različitim vrstama patologija. Ja poštujem religiozna opredeljenja svakog čoveka, ali reći nekome da ne ide kod lekara, već da veruje u prirodnu medicinu… Pitanje je kakva je to prirodna medicina. Niko ne negira da su najbolji lekovi potekli iz biljaka, ali ne možete u današnje vreme, kada je medicina neviđeno uznapredovala, da dozvolite da ljudi piju nekakve čajeve, a imaju promene na mozgu“, dodala je.

Miroljub Petrović tvrdi da ništa od napisanog u medijima nije tačno: VIDEO

Potom je i proširila listu odgovornih.

“Odgovoran je i on, ali su odgovorni i država i mediji. Molim vas, prestanite da dajete prostor takvim ljudima. Molim urednike medija da dobro procene koga će pustiti na televiziju“, istakla je.

Grujičićeva je dodala i da su lekari opšte prakse neiskorišćeni zbog nakaradne organizacije, kao i da ne postoji država na svetu u kojoj pacijent više može da dobije besplatno nego u Srbiji.

(B92,Prva)

[adsenseyu5]