Da li verujete da ovo postoji? Preminuo dečak Arči, isključen sa aparata za disanje – Roditelji izgubili borbu na svim sudovima

Arči Batersbi, 12-godišnji dečak čiji su roditelji vodili pravnu bitku da spreče da Arči bude skinut s aparata za održavanje života, preminuo je, rekla je njegova majka Holi Dens. Dečak je bio u komi od kada je 7. aprila pretrpeo tešku povredu mozga.

Govoreći ispred Kraljevske londonske bolnice, Holi Dens je rekla da se Arči „borio do samog kraja“.

„Arči je preminuo danas u 12.15. Samo bih želela da kažem da sam najponosnija mama na svetu. Bio je tako lep dečak. Borio se do samog kraja i ja sam tako ponosna što sam mu mama“, izjavila je Holi Dens.

Ela Karter, Arčijeva rođaka, rekla je da je bilo „varvarski“ videti dečaka kako umire.

„Njegovi parametri su bili potpuno stabilni dva sata dok nisu u potpunosti uklonili ventilaciju i on potpuno pomodreo“, izjavila je Karterova.

Prema njenim rečima, nema apsolutno ničeg dostojanstvenog gledati kako se član porodice ili dete guši.

„Nijedna porodica ne bi trebalo da prođe kroz ono kroz šta smo mi prošli – to je varvarski“, priča Karterova.

Andrea Vilijams, izvršna direktorka Hrišćanskog pravnog centra, koji podržava slučaj porodice, rekla je da će nastaviti da budu podrška porodici, kao što su činili sve vreme, otkako su došli kod njih, a nakon što je u poslednjem trenutku pokrenut sudski postupak da se Arči skine sa aparata za održavanje života.

Densova i dečakov otac, Pol Batersbi, podneli su pre nekoliko dana molbu Višem sudu, Apelacionom sudu i Evropskom sudu za ljudska prava (ECHR) da prebace Arčija u centar za negu.

Holi Dens je kazala da je želela da Arči „provede poslednje trenutke“ zajedno sa porodicom privatno, ali je Viši sud presudio da to nije u Arčijevom najboljem interesu.

Poslednji zahtev Evropskom sudu za ljudska prava da interveniše odbijen je kasno u petak, nakon odluke Visokog suda da on mora da ostane u Kraljevskoj londonskoj bolnici u Vajtčepelu, u istočnom Londonu.

Lekari su tvrdili da nastavak lečenja za održavanje života nije u Arčijevom najboljem interesu, dok su njegovi roditelji želeli da londonska bolnica nastavi sa lečenjem.

Viši sud je dao dozvolu medicinskim radnicima da prestanu da leče Arčija uprkos želji njegovih roditelja.

Lekarima je bilo dozvoljeno da dečaka „skinu“ s aparata od 11 sati ujutru prošle srede.

Sudija Višeg suda u Londonu rekao je da je sa „najdubljim žaljenjem“ odlučio da Arči nema izgleda da se oporavi.

Nakon što je pregledao dokaze, sudija je opisao ono što se Arčiju dogodilo kao „tragediju nemerljivih razmera“, ali se saglasio sa lekarima u Kraljevskoj bolnici u Londonu koji su rekli da je dečak doživeo moždanu smrt.

Arči, talentovani gimnastičar i ljubitelj mešovitih borilačkih veština, bio je u komi od kada je 7. aprila pretrpeo tešku povredu mozga.

Njegova majka veruje da je to rezultat toga što se gušio nakon što je učestvovao u izazovu na društvenim mrežama.

Sve ono što ne objavljujemo na drugim mrežama zbog cenzure možete pratiti na našem Vkontakte kanalu

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(rts, gardijan, independent)