Naslovnica IZA OGLEDALA Da li je drevni kineski žuti car bio vanzemaljac sa Alfa Leonisa?

Da li je drevni kineski žuti car bio vanzemaljac sa Alfa Leonisa?

gerwfgs

Drevni kineski žuti car je legendarni heroj kome se pripisuju mnogi podvizi, kao na primer uvođenje pisma i medicine. Ipak, uprkos njegovom doprinusu u osnivanju kineske civilizacije, postoje drevni tekstovi koji govore da on uopšte nije bio ljudsko biće već vanzemaljac sa dalekog planetarnog sistema.

Tokom istorije čovečanstva, vladajuća klasa se trudila da stvori i održava iluziju da je kraljevstvo tvorevina koju su stvorili bogovi. Dinastije monarha i kraljeva tvrdile su da su direktni potomci „bogova“, tako da su oni sami polubogovi.

[adsenseyu1]

Sindrom „kralja koji je sišao sa nebesa da pomogne ljudskom rodu“ prisutan je u mnogim kulturama, što nas navodi da verujemo da je to bila česta pojava – da vanzemaljci pomažu i osnivaju božanske krvne linije.

Žuti car (Huang –Di) živeo je u trećem milenijumu pre nove ere i smatra se da je njegova vladavina trajala preko 100 godina. Mnogi pronalasci vezuju se za njega, kao na primer gradnja drvenih kuća, luk i strela, mape i brodovi, kineska medicina i pismo. Takođe ga smatraju prvim koji je uveo kovani novac i uspostavio upravljačke institucije.

Huang –Di je bio sinonim za mudrost i razumevanje i smatran je za kosmičkog cara. Njegova vladavina je bila zlatno doba, tokom kojeg je predvideo savršeno kraljesvtvo koje živi u miru i harmoniji. Za nekoga iz 5000. godine pre nove ere, to je zaista napredno.

Bio je poznavalac astronomije i posedovao je naprednu tehnologiju kao što je „kotao“ koji je koristio kako bi tražio pomoć od zmaja. Zmaj je imao metalnu krljušt i žuti car bi ga pozivao tako što je „kotao“ okretao u pravcu zvezde Sijanjan. Astronomi su identifikovali ovu zvezdu kao Alfa Leonis, koja se nalazi na 79 svetlosnih godina od nas u sazvežđu Lava.

[adsenseyu4]

Prema drevnim kineskim mitovima, taj kotao je mogao da čuva razne tipove energije i pokazivao je pokretne slike drugih zmajeva koji su se kretali nebom.

Još jedan intrigantan predmet koji je pripadao žutom caru su njegove magične kočije Čangjan. Koristio ih je da brzo putuje širom kraljevstva. Ali teško onome ko se usudio koristiti je bez Huang-Dijeve dozvole.

Kada je jedan od njegovih savetnika uzeo kočije da se provoza, vratio se istog dana ali mnogo stariji nego što je bio kada je krenuo. Zvuči kao efekat vremenske dilatacije kada se putuje brzinom većom od brzine svetlosti.

[adsenseyu5]

Više izvora tvrde da je, kada je bila završena njegova stogodišnja vladavina, žuti car jednostavno pozvao metalnog „zmaja” i uzdigao se u nebesa. To bi metaforički moglo da znači da je umro, a moglo bi i bukvalno da znači da se vanzemaljski car popeo u leteću mašinu, pozdravio se sa podanicima kojima je pomagao i vratio se nazad na svoju planetu.

Važno je spomenuti da je Alfa Leonis, poznatija kao Regulus bila veoma važno nebesko telo u antičkom dobu. Vavilonci su je nazivali Šaru (kralj), dok je u Indiji bila Maga što znači moćno. Milenijumima unazad u prošlosti, jedan persijski astronom je Regulus označio jednom od četiri kraljevske zvezde monarhije i nazvao je Mijan, što znači središte.

[adsenseyu1]

Kao začetnik kineske civilizacije, žuti car nije imao lak posao, tako da ne čudi što su mu pisani hvalospevi. Ali da li je on bio ljudsko biće ili ne? On je uspešno uveo koncept vanzemaljaca koji do tad nije postojao i navodno je posedovao i upravljao naprednom tehnologijom koju su samo napredne vanzemaljske civilizacije mogle napraviti.

Smatra se da je njegovo rođenje bilo spuštanje sa zvezde Sijanjan u pratnji „gromova po vedrom danu“. Metalni zmaj je mogao biti leteći tanjir sličan onima koje danas uočavamo, što nas navodi na pitanje da li su vanzemaljci zaslužni za najjače i najmudrije mitsko biće u kineskim mitovima.

Zvezda sa koje je navodno došao Huang-Di bila je cenjena među mnogim drevnim narodima. Da li je ona možda mesto porekla mnogih ljudskih mitskih junaka od Gilgammeša i Kvecalkoatla, pa sve do Virakoče i Ozirisa?

Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu6]