„Da budemo jasni – nećemo rat sa Rusijom“

Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin rekao je da Severnoatlantska alijansa ne traži konfrontaciju sa Rusijom.

Ostin je ovo rekao na konferenciji za novinare u Rigi nakon sastanka sa letonskim ministrom odbrane Artisom Pabriksom.

„Da budemo jasni: mi ne tražimo konfrontaciju sa Rusijom i ne predstavljamo pretnju za nju“, rekao je on. Istovremeno, šef Pentagona je rekao da je stav Vašingtona da napad na jednog od njegovih NATO saveznika „znači napad na sve“.

Ranije je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov, komentarišući izjavu američkog Ministarstva odbrane o dodeli vojne pomoći Kijevu od još milijardu dolara, rekao da na taj način američke vlasti „dolivaju ulje na vatru ukrajinske krize“.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin izjavio je danas da će njegova zemlja povećati broj vojnih vežbi u Letoniji.

On je na zajedničkoj konferenciji sa letonskim kolegom Artisom Pabriksom rekao da će u stalnim rotacijama trupa stacioniranim na Baltiku verovatno učestvovati američke brigade koje se trentuno nalaze u Rumuniji i drugim delovima Evrope, ali da one mogu da pošalju vojnike i iz SAD.

Ostin je prvi američki ministar odbrane koji je posetio Letoniju u poslednje tri decenije.

Letonski ministar Pabriks je rekao da je njegovoj zemlji potrebna dodatna finansijska pomoć SAD, kako bi kupila novu vojnu opremu i pojačala odbranu vazdušnog prostora i obale.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(b92.net ,tanjug)