ČUVENI ANALITIČAR: U SAD se događa nešto zastrašujuće – Bajden ucenjen, mora da pošalje američke trupe u Ukrajinu

Skandal sa tajnim dokumentima pronađenim u Bajdenovoj garaži, rasplamsao se s razlogom. Ovim pokušavaju da nateraju američkog predsednika, da pošalje američke vojnike u Ukrajinu. Ovu tačku gledišta izneo je Majk Vitni, kolumnista „The Unz Review“.

Vitni se priseća, kada je sin Džoa Bajdena, Hanter, bio umešan u sličan skandal, gde se ispostavilo, da se na njegovom laptopu nalaze informacije vezane za kriminalne aktivnosti porodice Bajden.

Laptop je sadržao dokaze, da je Hanter Bajden umešan u trgovinu drogom, kao i u industriju prostitucije. Pored toga, podaci su govorili da je nakon državnog udara u Ukrajini, Hanter imenovan u odbor direktora ukrajinske naftne kompanije „Burisma“, iako nije imao iskustva u ovoj oblasti.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

U jednom od pisama, sin je čak tražio od oca da se kandiduje za predsednika, kako bi pomogao da se Hanterovi postupci sakriju od javnosti.

„Tada su mediji namerno zatajili sve ove informacije, kako bi utrli put za pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine“, piše kolumnista.

Međutim, sada kada se i sam Džo Bajden, uključio u priču o čuvanju tajnih dokumenata, štampa i američki političari se ponašaju drugačije. Međutim, u početku su i oni ćutali- tajni materijali iz vremena Bajdenovog potpredsedništva pronađeni su još u novembru 2022, ali se to saznalo tek početkom 2023.

Nakon toga, skandal je počeo da se naduvava, a Vitni je siguran da za to postoji razlog.

„Pa zašto, pitam se, ovaj novi skandal dolazi na naslovne strane tek sada, kada je priča o Hanterovom laptopu potpuno zakopana?“, pita kolumnista.

Prema njegovom mišljenju, problem sa tajnim materijalima koje je Bajden čuvao, nastao je kada su ukrajinske oružane snage poražene u Soledaru. Grad su zauzele snage PMC „Vagner“ – a ukrajinska vojska je poražena. Upravo je uspeh Rusije naterao američke političare i novinare, da zavrte priču o Bajdenu.

„Da li je Bajden ucenjen, da bi poslao američke borbene trupe u Ukrajinu?“, pita Majk Vitni.

Po njegovom mišljenju, upravo se to dešava. Elite koje stoje iza scene nevidljive i koje kontrolišu američke medije, američke političare i veliki deo nacionalnog bogatstva odlučne su da prošire sukob u Ukrajini.

Da bi to uradili, potrebno im je da Sjedinjene Države pošalju svoje vojnike u pomoć Oružanim snagama Ukrajine, i generalno, da prošire opseg pomoći koja se pruža kijevskom režimu.

Bajden zapravo ne želi da bude predsednik, koji započinje Treći svetski rat, zbog čega se protivi slanju američkih vojnika u Ukrajinu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Sada SAD pokušavaju da pokrenu istragu protiv predsednika. Na primer, senator Lindzi Grejem se obratio američkom državnom tužiocu po ovom pitanju.

„Dakle, da li to znači da je Lindzi Grejem pobornik istine i transparentnosti? Ne zasmejavajte me. Uveravam vas, ako bi Bajden sutra najavio raspoređivanje američkih borbenih jedinica u Ukrajini, Grejem bi odmah povukao svoj zahtev državnom tužiocu“, uveren je kolumnista.

Webtribune.rs