Naslovnica ŽIVOT Čudesna imunološka bomba: Ova pečurka leči i najteže bolesti

Čudesna imunološka bomba: Ova pečurka leči i najteže bolesti

hfbdj48ezdj

[adsenseyu3]

Pečurke po imenu “Ćuranov rep” mogu povećati vaš imuni sistem tako značajno, da će čak izlečiti tumor dojke. Ova gljiva koja je izuzetno lekovita, po svom obliku i bojama podseća na rep divljeg ćurana koji vodi poreklo iz Turske.

Sedam godina kliničkih studija finansira se sa 2 miliona dolara iz Nacionalnog instituta za zdravlje i zajednički se sprovode od strane Univerziteta u Minesoti i Bastir Univerziteta. Studija je pokazala da pečurka u liofiliziranoj formi dramatično poboljšava funkciju imunog sistema ženama koje su čak u trećem stadijumu raka dojke.

Pečurka “Ćuranov rep” ispravlja imune nedostatke

Istraživači su otkrili da se imuni sistem pojačava posle korišćenja dnevne doze. Oni takođe nisu uočili nikakve štetne, sporedne efekte po žene.

[adsenseyu1]

Nalazi su možda najvažnije zdravstveno otkriće za mikologe i zdravstvene istraživače od pronalaska penicilina (koji je izveden iz gljive Penicillium), te su informacije od vitalnog značaja za obolele od raka dojke.

„Rak je poznat po svojoj sposobnosti da izbegne imunu detekciju,“ kaže pionirski mikolog Paul Stamets, koji je takođe bio direktor istraživanja za studije.

On dalje kaže: „Jedna teorija je da kada pacijenti uzimaju naše pečurke, imuni sistem povećava populaciju NK ćelija i u njima odgovarajući CD8 glikoprotein, poboljšavajući njihove sposobnosti da otkriju i da se vezuju za mesta receptora na stromi tumora, što omogućava NK invaziju. Ako je to tačno, onda upotreba ove lekovite gljive kao dodatak terapiji ili preventiva može pomoći mnogim pacijentima i značajno uvećati šansu da se izbore sa ovom opakom bolešću”.

[adsenseyu4]

Kompanija “Stamets”, ustupila je pečurke koje će poslužiti za dalje istraživanje. Stamets je svetski poznat edukator koji godinama govori o moćnim lekovitim svojstvima pečuraka, ali je postao posebno zainteresovan za “Ćuranov rep” pečurke, kada je njegova majka bila u IV fazi raka dojke dijagnostikovanog 2009 godine.

Jedan napredni onkolog je obavestio Stametsa i njegovu majku o istraživanju u vezi sa pečurkom i rakom dojke.

„A već od februara 2010, bila je praktično izlečena od raka,“  ponosno je saopštio Stamets sedam meseci kasnije.

curanov-rep

Ova čudotvorna pečurka je super-punjač za imuni sistem

Sa rezultatima studije NIH, turske pečurke su ozbiljno uzete u obzir kao prirodan lek. Međutim, one se već dugo koriste u Kini i Japanu. U Kini ih zovu Iun Zhi a u Japanu su poznate kao Kavaratake. Neke od prednosti pečuraka su:

  • Poboljšanje gornjih infekcija respiratornog trakta
  • Pomoć u lečenju plućnih bolesti
  • Eliminacija infekcija urinarnog trakta
  • Olakšanje za iritacije digestivnog trakta
  • Lek za opšti nedostatak energije i malaksalosti

„Dugo sam preporučivao turske pečurke i druge medicinske gljive osobama sa rakom,“ kaže dr Andrju Veil, direktor i profesor medicine i javnog zdravlja, osnivač centra za integrisanu medicinu na Univerzitetu u Arizoni.

Obećavajući rezultati nedavnog istraživanja turskih pečuraka u odnosu na rak dojke samo su još jedan dokaz prirodnog lečenja. Telo ima neverovatnu sposobnost za izlečenje i balans kada se nalazi u pravom okruženju i uz malu pomoć prirode.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]