CERN demantuje da traži vrata druge dimenzije, ali im niko ne veruje

cern hgzugf

Kada Veliki hadronski sudarač u CERN-u ponovo počne s radom krajem aprila, fizičari neće samo tražiti egzotične čestice; oni će testirati i novu stranu na kojoj stručnjaci odgovaraju na najčešća pitanja javnosti.

Zanimljivo je to da se CERN na toj strani javno distancira od demona i Satane, pošto od nastanka sudarača teoretičari zavere tvrde da će fizičari otvaranjem vrata novoj dimenziji pustiti apokaliptične sile na našu planetu.

Urednik mičigenskog “Daily Reporter” lista u septembru je objavio da bi “CERN mogao lako i iznenada, bez upozorenja, uništiti naš univerzum”. Neki su primetili i da logo ove naučne ustanove sadrži 666, znak Antihrista.

Takođe, jedna grupa je planirala protest protiv rada CERN-a, a njihov predstavnik je rekao da su te čestice “manje ili više kao planete, a malim ‘ljudima’ na njima”.

“Sve to nas je prisililo da intervenišemo”, saopštavaju iz CERN-a.

Strana napravljena u Septembru, ne samo da objašnjava da logo ustanove predstavlja akceleratore čestica, a ne znak Satan, nego i to da “CERN ne otvara vrata druge dimenzije”, iako fizičari ispituju da li neke čestice upućuju na njeno postojanje.

(B92)