Naslovnica IZA OGLEDALA CERN demantuje da traži vrata druge dimenzije, ali im niko ne veruje

CERN demantuje da traži vrata druge dimenzije, ali im niko ne veruje

cern hgzugf

Kada Veliki hadronski sudarač u CERN-u ponovo počne s radom krajem aprila, fizičari neće samo tražiti egzotične čestice; oni će testirati i novu stranu na kojoj stručnjaci odgovaraju na najčešća pitanja javnosti.

Zanimljivo je to da se CERN na toj strani javno distancira od demona i Satane, pošto od nastanka sudarača teoretičari zavere tvrde da će fizičari otvaranjem vrata novoj dimenziji pustiti apokaliptične sile na našu planetu.

Urednik mičigenskog “Daily Reporter” lista u septembru je objavio da bi “CERN mogao lako i iznenada, bez upozorenja, uništiti naš univerzum”. Neki su primetili i da logo ove naučne ustanove sadrži 666, znak Antihrista.

Takođe, jedna grupa je planirala protest protiv rada CERN-a, a njihov predstavnik je rekao da su te čestice “manje ili više kao planete, a malim ‘ljudima’ na njima”.

“Sve to nas je prisililo da intervenišemo”, saopštavaju iz CERN-a.

Strana napravljena u Septembru, ne samo da objašnjava da logo ustanove predstavlja akceleratore čestica, a ne znak Satan, nego i to da “CERN ne otvara vrata druge dimenzije”, iako fizičari ispituju da li neke čestice upućuju na njeno postojanje.

(B92)[adsenseyu5][adsenseyu5]