Naslovnica U FOKUSU Čak 66 odsto Nemaca uvereno da Šolc nije u stanju da zemlju...

Čak 66 odsto Nemaca uvereno da Šolc nije u stanju da zemlju izvuče iz krize

Bezmalo 70 odsto Nemaca uvereno je da njihov kancelar Olaf Šolc nije u stanju da se nosi sa krizom u zemlji zbog zamrzavanja budžeta za dodatnu državnu potrošnju do kraja godine.

Rezultate ankete je objavio nemački magazin Focus, navodeći da je na pitanje da li će kancelar Šolc izaći na kraj sa svojim obavezama u budžetskoj krizi 66% ispitanih odgovorilo negativno.

Samo 24 odsto nemačkih građana veruje u kancelara i njegovu sposobnost da učini „nešto značajno“ u borbi protiv krize.

Nemci takođe ne veruju u kompetentnost vicekancelara i ministra ekonomije Roberta Habeka i ministra finansija Kristijana Lindnera.

„Čak 62 odsto sumnja u kompetentnost vicekancelara i ministra ekonomije Roberta Habeka. Približno isti procenat (61 odsto) nepoverenja postoji i prema ministru finansija Linderu“ – preneo je Focus.

Anketa je pokazala i da je 46 odsto Nemaca za održavanje novih izbora u zemlji.

Prethodno istraživanje javnog mnjenja sprovedeno u Nemačkoj u oktobru pokazalo je da je rejting vladajuće Socijaldemokratske partije (SPD) u Nemačkoj ponovo oborio antirekord. Pao je na 14 odsto, a mesec dana ranije bio je 17 odsto.

[adsenseyu1]

Još u avgustu je kopredsedavajući opozicione stranke Alternativa za Nemačku (AfD), Tino Hrupala optužio Šolca za „deindustrijalizaciju“ zemlje.

U nemačkom državnom budžetu pojavila se rupa od 60 milijardi evra, pa je Ustavni sud zemlje zabranio svim ministarstvima da preuzimaju finansijske obaveze. Time je budžet Nemačke faktički zamrznut.

Ovo znači da Kijev neće dobiti novac koji mu je Šolc obećao, a da Bundesver neće moći da nadoknadi manjak naoružanja nastalog zbog naoružavanja Ukrajine.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social