Naslovnica U FOKUSU Britanska teorija zavere: Navaljni ubijen samo jednim udarcem u srce

Britanska teorija zavere: Navaljni ubijen samo jednim udarcem u srce

Izvor iz zatvora u kom je prošlog petka proglašen mrtvim ruski opozicionar Aleksej Navaljni tvrdi da je Navaljni „verovatno ubijen samo jednim udarcem u srce“.

Kako je naveo izvor, to je tehnika koju je koristio KGB.

Dejli mejl je preneo navode Vladimira Osečkina, ruskog disidenta i borca za ljudska prava, koji smatra da modrice pronađene na telu Navaljnog odgovaraju posledicama metode pogubljenja „jednim udarcem“.

„To je stara metoda specijalnih odeljenja KGB. Oni obučavaju operativce da čoveka ubiju jednim udarcem u srce, u središnji deo tela. To je žig KGB“, kazao je Osečkim.

Kako navodi Dejli mejl, Osečkin osnivač organizacije „Gulagu.ne“t koja prikuplja svedočanstva zatvorenika i zaposlenih u ozloglašenim ruskim zatvorima.

On je ovu informaciju dobio od osobe koja je zaposlena u zatvoru gde je bio smešten Navaljni.

Osečkin tvrdi da su ruske vlasti mogle da ubiju Navaljnog kako su želele, ali da nisu želeli da „ostave trag u telu koji bi direktno vodio do Putina“.

[adsenseyu1]

Dodao je da je Navaljni bio nateran da pre smrti provodi između dva i po i četiri sata u samici na otvorenom gde je temperatura padala do minus 27 stepeni.

„Mislim da su prvo uništili telo držeći ga na hladnoći dugo vremena i usporavajući njegovu cirkulaciju krvi na minimum. A onda postaje veoma lako da ubijete nekoga, u roku od par sekundi, ukoliko operativac ima nekog iskustva sa tim“ rekao je Osečkin misleći na tehniku „jednog udarca“ koja ne ostavlja nikakve naznake o uzroku smrti.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je da se Navaljni osećao loše posle šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk i izgubio svest, nakon čega je preminuo posle neuspešne reanimacije, kao i da se istražuje tačan uzork smrti.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

(b92.net, dejli mejl)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social