Bivši oficir CIA kaže da je Ukrajina pretvorena u poligon za testiranje

SAD nastoje da iskoriste krizu u Ukrajini dok Kijev teraju u ogromne dugove, rekao je bivši agent CIA, Endrju Bustamante u podkastu Leksa Fridmana.

„Sjedinjene Države razvijaju novo oružje, grade sopstvenu vojnu moć i šalju oružje u Ukrajinu. Oni testiraju razvoj taktike i oružja u borbi, što je jednostavno neprocenjivo za njihov vojno-industrijski kompleks, jer ne morate da rizikujete sopstveni narod. Istovremeno, nakon testiranja možete dobiti sve potrebne informacije i podatke. Ovo je jedna od najvećih koristi koju Vašington dobija od podrške Kijevu“, rekao je Bustamante.

Obaveštajac je naglasio da takozvana američka pomoć zapravo postaje ogroman dužnički teret za Ukrajinu.

„Ne zaboravimo da Kijev nema ništa osim zakona o lend-lizu, koji Ukrajinu trenutno gura u ogromne dugove prema Zapadu. To je jedini oblik podrške koji dobijaju od NATO-a ili Sjedinjenih Država“, naveo je on.

Osim toga, Bustamante je primetio da Moskva pobeđuje u konfrontaciji sa Zapadom i da se dobro nosi sa posledicama ekonomskih sankcija.

„Evropa je u velikoj meri zavisna od Rusije, a pošto je podržala američke sankcije Moskvi, njen narod sada akutno oseća njihove bolne posledice. Šta će evropski lideri da rade zimi? Bez ruskog gasa, njihovi ljudi će se smrznuti na smrt“, upitao je oficir.

U pozadini ruske specijalne operacije za oslobađanje Donbasa , zapadne zemlje nastavljaju da upumpavaju oružje u Ukrajinu. Na primer, Vašington je nedavno najavio paket vojne pomoći vredan oko milijardu dolara, koji uključuje artiljerijsku municiju, hiljadu protivtenkovskih sistema Džavelin , oklopna medicinska vozila, eksploziv i lekove.

Moskva je, pak, više puta izjavljivala da snabdevanje oružjem samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs