AMERIČKI SISTEM ODBRANE U PROBLEMU: Rusi imaju avion koji obara satelite u svemiru – VIDEO

dgtrefghbdgsdfsdfs

Ruski avion lovac MiG-31 ima tu sposobnost da gađa satelite i druge ciljeve u svemiru zahvaljujući tome što može da leti na samoj granici zemljine atmosfere sa vakuumskim prostorom svemira.

Prema rečima pilota aviona MiG-31, ovaj avion može da obara i satelite koji kruže oko zemlje.

Što se tiče raketa kojima je ovaj avion naoružan, on može istovremeno da ponese četiri rakete dalekog dometa R-33 i četiri rakete kratkog dometa R-77. One su namenjene za borbe u vazduhu i gađanje ciljeva u vazduhu, a dalekometne rakete R-22 pogađaju ciljeve na udaljenosti od 120 kilometara. NJihova masa je 493 kilograma.

Let MiG-a 31 kroz stratosferu očima pilota

Novinaru ruskog TV kanala “TV Zvezda“ su postavili kamere na više mesta kako bi snimili let aviona lovca MiG-31 na visini od 21 kilometra.

Visina od 21.000 metara od zemlje se nalazi u stratosferi i predstavlja samu granicu kosmosa. Na toj visini se jasno vidi da je Zemlja okrugla.

U slučaju da se nešto dogodi sa hermetizacijom kabine aviona, piloti nose specijalna odela za astronaute koja im pomaže da prežive vakuumsko stanje, jer na toj visini nema čak ni vazduha.

Visina od 19 kilometara nosi naziv Armstrongova linija i na njoj suze počinju da ključaju, a vlažnost na jeziku se pretvara u vrelu vodu, jer u tim uslovima voda počinje da ključa na 45 stepeni celzijusa. U teoriji bi i krv trebala da ključa, ali do toga ne dolazi zato što je krv u organicmu čoveka stalno pod pritiskom. Da do tih efekata ne bi došlo, piloti koriste specijalno hermetičko odelo i hermetičku kacigu, koju koriste i astronauti.

(Pravda.rs)