Naslovnica SPEKTAR Američki milijarder zatresao javnost objavom o ratu u Ukrajini: Mask ga podržao...

Američki milijarder zatresao javnost objavom o ratu u Ukrajini: Mask ga podržao – tačno je!

Američki milijarder Dejvid O. Saks, zatresao je javnost na Zapadu senzacionalnom objavom o ratu u Ukrajinji, a odmah ga je podržao i najpoznatiji Amerikanac i vlasdnit „Tesle“ i platforme X (bivši tviter) Ilon Mask, koji je sve kratko prokomentarisao jednom reči – tačno!

Rat u Ukrajini je zasnovan na lažima – lažima o tome kako je počeo, kako ide i kako će se završiti.

Govore nam da Ukrajina pobeđuje, a ona u stvari gubi.

Govore nam da rat čini NATO jačim, a zapravo ga slabi.

Govore nam da je najveći problem Ukrajine nedostatak sredstava od američkog Kongresa, dok u stvari Zapad ne može da proizvede dovoljno municije – problem za koji će biti potrebne godine da se reši.

Govore nam da Rusija trpi velike gubitke, a u stvari Ukrajina nema dovoljno vojnika – još jedan problem koji novac ne može da reši.

Govore nam da je svet uz nas, a u stvari svetska većina veruje da je politika SAD vrhunac ludila.

[adsenseyu1]

Govore nam da nema mogućnosti da se postigne mir, a mi smo u stvari odbacili brojne mogućnosti za rešenje putem pregovora.

Govore nam da će Ukrajina, ako nastavi da ratuje, poboljšati svoju pregovaračku poziciju, dok će u stvari uslovi biti mnogo gori od onih koji su već bili dostupni i odbijeni.

Pa ipak, laži mogu produžiti rat. Kongres će obezbediti više sredstava. Rusija će zauzeti više teritorija. Ukrajina će mobilisati još mladića i devojaka i poslati ih u mašinu za mlevenje mesa. Nezadovoljstvo će rasti. Na kraju će doći do krize u Kijevu i vlada Zelenskog će biti svrgnuta.

A onda, kad rat konačno bude izgubljen, kad cela zemlja bude ležala u tinjajućim ruševinama na pogrebnoj lomači koju su sami napravili, lažovi će reći: „Pa, mi smo pokušali“.

Oklevetavši svakoga ko je govorio istinu kao marionetu neprijatelja, lažovi će reći: „Učinili smo sve što smo mogli. Mi smo se suprotstavili Putinu“.

U stvari, reći će, uspeli bismo da nije bilo pete kolone Putinovih apologeta koji su Ukrajincima zabili nož u leđa. Zatim, prebacujući krivicu i potapšavši sebe po ramenu, oni će bezbrižno krenuti u sledeći rat, kao što su se preselili u Ukrajinu nakon katastrofa u Avganistanu i Iraku.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social