Naslovnica U FOKUSU Ambasada SAD oštro osudila „napad“ srpskih civila na pripadnike Kfora

Ambasada SAD oštro osudila „napad“ srpskih civila na pripadnike Kfora

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer poručio je da Sjedinjene Američke Države najoštrije osuđuju nasilne akcije demonstranata danas u Zvečanu, uključujući upotrebu eksploziva, protiv pripadnika Kfora koje pokušavaju da „održe mir“.

„Ponavljamo naš poziv na hitan prekid nasilja ili akcija koje podstiču tenzije ili promovišu sukob“, napisao je ambasador na zvaničnom nalogu na Tviteru.

Oko 16.30 časova pripadnici Kfora su nasrnuli na nenaoružane Srbe koji su sedeli ispred vozila kosovskih specijalaca ROSU ne puštajući ih da izađu. Tom prilikom povređeno je više od 50 ljudi, a jedan Srbin je životno ugrožen.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Podsetimo, od jutros u opštini Zvečan, Zubin Potok i Leposavić vlada opsadno stanje. Građani su se okupili ispred zgrada opština koje su opkolili kosovski specijalci i snage Kfora želeći da spreče nelegitimno izabrane gradonačelnike Albance da uđu u zgrade srpskih opština na severu.

Kfor je svojim vojnicima pokrio gotovo svaku ulicu i ćošak u Zvečanu i formirao kordon između policije i okupljenih Srba.

(RT)

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]