Vučić: Zapuca li albanski okupator na Srbe… Poslednji put ponavljam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima povodom trenutne situacije na Kosovu i Metohiji i naveo da neće dozvoliti pogrom srpskog naroda.

„Iako smo mesecima govorili da Kurti ima samo jednu želju da izazove sukobe na KiM malo ko je hteo da čuje istinu. U poslednja tri dana i ćorav i politički nepismen mogao je da razume šta je bilo spremano za danas“.

„Sve u organizaciji Aljbina Kurtija kako bi došlo do sukoba Srba i NATO-a, a on koji je jedini odgovoran želi da pere Pilatovske ruke i da tvrdi da to nema veze sa njim“, rekao je Vučić.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

„Srbe su sačekali vojnici KFOR-a, bodljikava žica. KFOR je pustio Kurtijeve ‘gradonačelnike’ da uđu u zgrade Opštine, a onda su njih ‘štitili od Srba’, umesto da su uradili obrnuto“, rekao je Vučić.

„Ovaj lažni gradonačelnik još se nalazi u Opštini Leposavić“, rekao je on.

„Srbi su predložili da KFOR zameni ROSU specijalcima a da KFOR može da ostane. Srbima nije smetao KFOR. Tada je komandant KFOR-a za region istok rekao da razume spske zahteve, KFOR zatim uslovljava čitav dogovor time da Srbi puste dva vozila policije. Srbi na to nisu pristali i tada je KFOR krenuo u akciju, rekao je Vučić. Onda su pripadnici KFOR-a tukli Srbe i krenuli da bacaju šok bombe i suzavac. Deo ljudi je otišao da se skloni, a deo je golim rukama krenuo da se suprostavi nasilju“, rekao je Vučić.

„Pripadnik ROSU je zapucao i ispalio više hitaca u pravcu Srba. Sa leđa je pogođen Dragiša Galjak. Dva metka su ga pogodila. Tada su Srbi odgovorili kamenicama. Na više mesta su primećeni snajperi. Povređeno je više od 52 Srba. Troje su teže povređeni“, rekao je on.

„Dragiša Milović ima teške telesne povrede od udaraca, Časlav Sofronijević je teško povređen od više udaraca. Četiri Srbina su uhapšena, a u toku su pregovori sa KFOR-om da budu pušteni. Ukupno je povređen 41 pripadnika KFOR-a. Trojica su teže ranjena“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da neće diozvoliti pogrom srpskog naroda.

„Zapuca li albanski okupator na Srbe situacija će biti drugačija“, rekao je Vučić.

„Za sutra u 8 sati zakazana je sednica sa Kvintom. Molimo zemlje Kvinte da urazume svoje čedo. Srbija hoće samo mir“, rekao je Vučić i dodao da zbog toga verovatno neće ići u Bratislavu.

(B92)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte