Naslovnica SPEKTAR VSU i NATO još nisu ni ogrebali Putinovu vojsku

VSU i NATO još nisu ni ogrebali Putinovu vojsku

Dugoočekivana kontraofanziva Ukrajine je u opasnosti da propadne i pretvori se u nove žrtve, smatra autor članka u „Il Fatto Kuotidiano“.

Propagandni mediji Zapada slepo repliciraju laži i podvale o Rusiji, odbijajući da vide pravo stanje stvari na frontu i u ekonomiji.

Čuvena prolećna kontraofanziva Ukrajine, obećana za jesen-zimu, a pokrenuta u leto, pretvara se u katastrofu. Međutim, ova vest, koju su potvrdili čak i Kijev i Atlantik štampa, može da iznenadi samo one koji mešaju informacije sa propagandom.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Sada postoji rizik da će neuspeh Ukrajine pokrenuti rusku kontraofanzivu.

Za sada Putin nije pao, nema defolta u ruskoj ekonomiji, fabrike proizvode više nego ranije (više raketa nego SAD), sankcije više štete onima koji sankcionišu, nego onima koje su nametnute.

Moskva nije izolovana- sada, pored Pekinga, postoji i Rijad. MMF udvostručuje svoju procenu ruskog BDP-a, dok Evropa stagnira. Ovome možemo dodati i podrivanje ruskih gasovoda, Zaporoške elektrane i Krimskog mosta, što se pokazalo kao prevara.

[adsenseyu1]

Ruska vojska i dalje dobija popunu ljudstva, naoružanja i municije, njena moćna i minirana linija odbrane u četiri oblasti se drži, a artiljerija precizno pogađa skupe nemačke „Leoparde“ i američke „Bredlije“.

Istovremeno, iscrpljene ukrajinske vojnike, neobučene i bez rezervnih delova za opremu, komandanti bez ikakve strategije jednostavno šalju u rovove. O tome već nekoliko meseci govori general Mark Mili, komandant celokupne američke vojske.

Reč je o najnaoružanijoj i najfinansiranijoj vojsci u Evropi – „nepobedivim“ Oružanim snagama Ukrajine plus „prošireni NATO“ (30 zemalja protiv jedne) – koja još nije ni ogrebala Putinovu „razbijenu vojsku“.

Zaista, nemajući mogućnosti da osvoji išta osim malih delova zemlje, Zelenski udara po Rusiji i Krimu, koji nemaju nikakav vojni značaj, samo da bi ubedio iskrvavljen, skeptičan i razjedinjeni Zapad da se ne preda.

Kada bi Zapadni militaristi promenili ton, ili bar stavili naočare, mogli bi da vide da nije Putin, već Zelenski taj koji rizikuje poniženje, a pregovori su od koristi ne Rusiji, već Ukrajini.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social