„Volstrit džornal“: Ukrajinske trupe u toku ofanzive nisu se ni približile ruskim utvrđenjima

       

 Ofanziva sporo napreduje zbog moćne odbrane ruske vojske, smatraju pripadnici Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinske trupe u toku ofanzive nisu se ni približile ruskim utvrđenjima, navodi američki list „Volstrit džornal“ koji je razgovarao sa pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine.

„Trupe se još nisu približile odbrani koju su izgradili Rusi, uključujući protivtenkovske rovove i druge barijere, na desetak milja (oko 16 kilometara) iza linije fronta“, navodi se u tekstu, a prenose „RIA Novosti“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nemoguće je sa sigurnošću reći o kom sektoru fronta je reč, ali se pominje oblast Zaporožja i teritorija kod sela Rovnopolj u Donjeckoj narodnoj republici (DNR).

Osim toga, prema pisanju lista, ukrajinska komanda više ne šalje u napad velike pešadijske jedinice i zapadne tenkove. Umesto toga, ukrajinska komanda odlučila je da se osloni na precizne udare.

Ranije je „Njujork tajms“ objavio članak u kome su ukrajinski vojnici priznali „sporo napredovanje“ ofanzive i istakli „moćnu odbranu“ ruske vojske. Prema rečima sagovornika izdanja, ukrajinski mediji daju preterano optimističnu sliku situacije na frontu za Ukrajinu.

Ofanziva na pravcima južnog Donjecka, Zaporožja, Artjmovska počela je 4. juna, dok je glavni napad Oružanih snaga Ukrajine bio koncentrisan na sektor Zaporožja.

Kijev je bacio u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom, uključujući tenkove „leopard“.

Snimak zadimljenih ukrajinskih tenkova nemačke proizvodnje izazvao je veliki odjek na Zapadu. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je Kijev već izgubio 259 tenkova i 780 oklopnih vozila.

(RT)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte