Naslovnica U FOKUSU Vojna obaveštajna služba Ukrajine: Zapad nas pritiska da se borimo

Vojna obaveštajna služba Ukrajine: Zapad nas pritiska da se borimo

       

Zapad strahuje da će sporo napredovanje ukrajinske vojske dugoročno da dovede do više žrtava

Ukrajinska vojna obaveštajna služba žalila se da neki partneri pritiskaju Kijev da krene napred i da se „besno bori“ u takozvanoj kontraofanzivi, a oni sami ne žure da pošalju oružje, prenosi „Ekonomist“.

Zapad strahuje da će sporo napredovanje Oružanih snaga Ukrajine dugoročno da dovede do više žrtava. Ali izvor u ukrajinskoj vojnoj obaveštajnoj službi smatra da je napredovanje ukrajinske vojske ograničeno raspoloživim sredstvima.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Neki partneri nam govore da nastavimo dalje i žestoko se borimo, ali im se pritom ne žuri da isporuče opremu i oružje koji su nam potrebni“, požalio se izvor.
Od početka dugo najavljivane, ukrajinske ofanzive, neprijatelj je izgubio više od 250 tenkova i 780 oklopnih vozila, kazao je sredinom nedelje predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Samo na orehovskom pravcu, koji Ukrajina smatra glavnim i najuspešnijim za njihovu ofanzivu, u poslednjih sedam dana uništeno je 281 borbeno vozilo, od kojih 41 tenk i 102 oklopna vozila. Sve to, zahvaljujući akciji ruskih vojnika“, precizirao je predsednik Rusije.

(RT)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]