Ukoliko američki Kongres usvoji najavljenu rezoluciju – Svi odnosi Rusije i SAD biće prekinuti

Ukoliko američki Kongres usvoji rezoluciju o nepriznavanju predsedničkih izbora 2024. godine u slučaju da na njih izađe Vladimir Putin, rusko-američki odnosi će doživeti apsolutni prekid, izjavio je zamenik komiteta za međunarodna pitanja Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov.

„Siguran sam da taj dokument neće proći. Međutim, ukoliko se tako nešto i dogodi, to će dovesti do prekida odnosa Rusije i SAD“, kazao je.

Takođe je ocenio i da taj dokument predstavlja vrhunac cinizma koji nema veze sa zdravim razumom.

Oglasio se i zamenik predsednika Gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov koji je rekao da bi usvajanje takvog dokumenta predstavljalo direktno mešanje u unutrašnja pitanja Ruske Federacije.

„Prerano su počeli da se mešaju u naša pitanja budući da su izbori tek 2024. godine. Međutim, ovo nije ništa novo i neočekivano. Mešanje u unutrašnja pitanja u najčistijoj formi“, napisao je on na svom Fejsbuku.

Podsetimo, američki kongresmeni Stiv Koen i Džo Vilson uneli su u Predstavnički dom američkog Kongresa predlog da se ruski predsednik Vladimir Putin ne prizna za lidera države ukoliko odluči da se kandiduje za novi mandat 2024. godine, navodi se u saopštenju kongresmena.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE