Naslovnica SPEKTAR Udarna vest: SAD u panici – Kina se sprema da pošalje trupe...

Udarna vest: SAD u panici – Kina se sprema da pošalje trupe u Rusiju

Sjedinjene Države su uznemirene vestima o namerama Kine da pošalje svoju vojsku u Rusiju. Ove podatke su objavili kineski novinari.

Odnosi između Rusije i Kine primetno su ojačali u poslednjih nekoliko godina, strane međusobno sarađuju ne samo u ekonomskoj i političkoj sferi, već i razmenjuju vojno iskustvo.

Ono što se dešava kategorički ne odgovara SAD i njihovim saveznicima, koji rusko-kineski savez gledaju kao pretnju.

Prema analitičarima iz Kine, pre izvesnog vremena dogodio se važan događaj. Informacija koja je izazvala pravu pometnju u Beloj kući je da predstoji dolazak kineske vojske u Rusku Federaciju. Ovo prenosi NetEase.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Uskoro će u Rusiji postojati neka vrsta kineske vojne ’desantne snage’“, rekli su analitičari NetEase.

Pre izvesnog vremena je najavljeno da će Kina poslati više od dvadeset visokih oficira u Rusiju na obuku na Vojnoj akademiji Generalštaba Oružanih snaga.

[adsenseyu1]

Vojni eksperti NetEase su primetili da ovaj potez ne sluti dobro za SAD.

Ova poseta je izuzetno važna za Kinu“, kažu analitičari.

Kina je napomenula da se oblaci i dalje skupljaju oko Tajvana i da postoji rizik da dođe do eskalacije u regionu.

Kao što se zna, Sjedinjene Države upumpavaju oružje u region, pretvarajući ga u novu Ukrajinu. U tom kontekstu, kineska strana je zainteresovana za proučavanje vojnog iskustva Ruske Federacije kako bi imala više opcija za odgovor na krizne situacije.

Činjenica da Kina šalje svoju vojsku u Rusiju je izuzetno loša vest za SAD.

Očigledno je da se Peking sprema da zaoštri odnose sa Amerikancima i zato želi da proučava iskustvo Rusije u okviru ukrajinskog sukoba.

[adsenseyu4]

Ovo je loš znak za Vašington, znači da je Peking odlučan da uzvrati svojim protivnicima. Osim toga, dolazak kineske vojske u Rusku Federaciju potvrđuje da su odnosi Moskve i Pekinga zaista jaki.

Obe strane su spremne da pomognu jedna drugoj u borbi protiv zajedničkog neprijatelja – Sjedinjenih Država.

„Bajden i njegov tim su u potpunoj panici. Više od 20 visoko pozicioniranih kineskih vojnih lica sleće u Rusiju, kojoj je svakako drago što ima ovakvih gostiju“, rekli su stručnjaci NetEase.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte