U Rusiji pronađen šraf star 300 miliona godina

BNFDGF

Postoje brojna arheološka otkrića koja nauka ne može da objasni.

Jedno od njih jeste i otkriće šrafa za koji istraživači veruju da je star 300 miliona godina, a pronađen je u Rusiji devedesetih godina.

Ruski naučnici su ga pronašli sasvim slučajno kada su analizirali pad meteorita u regionu Kaluga. Naučnici su potpuno zbunjeni. Oni ne znaju da li je on došao iz svemira ili predstavlja dokaz o drevnim civilizacijama koje su naseljavale Zemlju pre nekoliko miliona godina.

Fosil u vidu šrafa je dugačak oko 2 cm. On je otkriven u naučnoj ekspediciji grupe Kosmopojsk, naučno-istraživačke grupe odgovorne za sprovođenje istraživanja o NLO-ima, kriptozoološka istraživanja i paranormalnu pseudonauku.

Oni su pošli da traže ostatke meteora koji je pao u region Kaluga u Rusiji. U jednom trenutku pronašli su šraf, koji je odnet na paleontološku analizu, čime je ustanovljeno da je kamen u kojem se on nalazi star između 300 i 320 miliona godina. Artefakt je analiziran rendgenskom tehnologijom.

Mnogi naučnici su pokušali da objasne poreklo „šrafa“ i daju neke detalje o njemu, pri čemu su neki naveli da su možda u pitanju krinoidi (morski krinovi). Međutim, ta teorija je odbačena pošto je šraf mnogo veći od prosečnih dimenzija ovih životinja.

Dakle, šta je u pitanju? Da li pronađeni šraf dokazuje da su vanzemaljci posetili Zemlju pre nekoliko miliona godina? Da li taj šraf možda pripada nekom vanzemaljskom vozilu?

Da nije možda u pitanju neka drevna civilizacija koja je posedovala veoma naprednu tehnologiju? Sve ove teorije predstavljaju realne mogućnosti pošto se još uvek ne zna ništa o poreklu ovog artefakta.

Kako je moguće da je šraf preživeo 300 miliona godina i ostao netaknut? Od čega je on uopšte napravljen?

Moguće je da nikada nećemo saznati odgovore na ova pitanja.

Webtribune.rs