7 uspešnih zvezda koje su članovi Iluminata

hbrt

Godinama kruže bizarne glasine o mejnstrim pop kulturi. Mnoge od njih aludiraju na ideju da je zabavna industrija pod kontrolom članova elite i tajne grupe poznate kao Iluminati.

Reč Iluminati potiče iz latinskog jezika i znači „prosvetljen“. Veruje se da članovi Iluminata obožavaju đavola, žrtvuju ljude i imaju plan za svetsku dominaciju putem kontrole masa.

Priča se da članovi Iluminata koriste okultni simbolizam u svom radu da bi se identifikovali među sobom.

Takođe se priča da se svima koji postanu članovi Iluminata obećavaju slava, uspeh, prestiž, moć i bogatstvo koje prevazilazi vašu maštu, a sve to u razmenu za vašu dušu.

To možda deluje smešno osobi koja racionalno razmišlja, ali je potpuno razumljivo za bilo koga ko je zavisan od pop kulture.

Proteklih par decenija, neki od najpopularnijih muzičkih spotova koje su proizvele moćne muzičke kuće, uključivali su otvorenu pojavu simbolizma.

Pojavljivali su se simboli poput egipatskih piramida ili zloglasnog svevidećeg oka. Upravo zbog toga se za određene muzičare smatra da su umešani u tajno društvo.

Neki od mračnih simbola koji se pojavljuju u spotovima vas stvarno nateraju da se zapitate.

Evo ko su najpoznatiji za koje se zna da su pod kontrolom Iluminata.

kanye005.JPG

  1. Kanje Vest

Reper Kanje Vest je jednom repovao na koncertu kako je prodao dušu đavolu u svojoj pesmi „Eyes closed“. On je u svojim ranijim radovima repovao o hrišćanstvu, pa čak i objavio pesmu pod nazivom „Jesus walks“. On se često vidi obučen u odeću sa šokantnim okultnim dizajnima i šablonima. Mnogi njegovi tekstovi i spotovi su puni mračnog i misterioznog materijala. Teoretičari zavera veruju da marionete Iluminata dobijaju slavu, bogatstvo i moć u zamenu za prodaju svoje duše đavolu. Kao što su drevni egipatski faraoni sami sebe proklamovali bogovima, tako je i Kanje odnedavno počeo sebe da zove Jizus (slično kao Isus).

LilWayne

  1. Lil Vejn

Za repera Lil Vejna se smatra da je dugogodišnji član Iluminata. U njegovom muzičkom spotu za pesmu „Love Me“ koju je snimio zajedno sa Drejkom i Fjučurom, okultni simbolizam je prikazan gotovo kroz ceo snimak, uključujući i scenu u kojoj se oči Lil Vejna okrenu na drugu stranu, kao da je posednut, dok žene leže u kadi punoj krvi. Reper je takođe optužen od strane teoretičara zavera da praktikuje sumnjive ritualne seksualne činove sa svojim mentorom, reperom Birdmenom.

  1. Kejti Peri

Pop zvezda Kejti Peri spada među ličnosti za koje se od nedavno priča da su članovi Iluminata. Kako je njena karijera dalje odmicala, okultizam je postao sve izraženiji u njenim spotovima i tekstovima. Sve je počelo sa kontroverznom pesmom „E.T.“ koju je napravila u saradnji sa reperom Kanje Vestom.

Teoretičari zavera navode da se ta pesma odnosi na njenu ljubav prema Satani i da njome ona pokazuje svoju odanost. Njen poslednji singl „Dark Horse“, vrti se oko magije, a muzički spot prikazuje drevnu egipatsku temu. U nedavnom intervjuu, Kejti je pomenula da je počela kao gospel umetnica, ali bezuspešno, te da joj je karijera procvetala tak kada je prodala dušu đavolu.

bhgfr5z4fg

  1. Lejdi Gaga

Lejdi Gaga je postala poznata 2008. godine kada je objavila svoj debitantski album „The Fame“ i od tada je tema glasina o Iluminatima. Poznato je da ona, kao i Rijana, često ubacuje okultne simbole u svoje muzičke spotove, koncerte i tekstove. Independent.co.uk je jednom prilikom objavio da je osoblje Interkontinental hotela u Londonu optužilo Lejdi Gagu da se kupala u krvi i ostavila iza sebe kadu punu crvene tečnosti. Njen uspon do mega zvezde je jedan od najbržih u muzičkoj istoriji. Nakon samo šest godina muzičke karijere, Lejdi Gaga već vredi 190 miliona dolara.

Rihanna

  1. Rijana

Glasine o takozvanoj „princezi Iluminata“ kruže otkad je izdala svoj treći studijski album pod nazivom „Good Girl, Gone Bad“. Čini se da njeni muzički spotovi od tada stalno uključuju više mračnih i okultnih simbola nego bilo koji drugi spot poznatih muzičara. Ona je među mnogim poznatim ličnostima koje negiraju da su članovi Iluminata i tvrdi da ne zna ništa o tom tajnom društvu, iako dokazi upućuju drugačije. Za njen muzički spot za pesmu „Umbrella“, teoretičari zavera su naveli da predstavlja direktni satanizam. Ona je takođe iskritikovana zbog svoje otvorene seksualnosti za koju teoretičari veruju da je koristi radi širenja seksualne agende.

bfdghr

  1. Bijonse

Bijonse je 2003. godine predstavila svetu svoj alter ego, Saša Firs. Teoretičari zavera tvrde da je njen alter ego u stvari demonski spiritualni entitet koji zaposeda Bijonse tokom njenih nastupa. Teoretičari veruju da je Bijonse prestala da postoji u spotu za pesmu „Crazy in Love“, te da od tada postoji samo Saša Firs. Mnogi muzički spotovi i koncerti  Bijonse prikazuju veliku količinu okultnog simbolizma, iako ona javno navodi da je hrišćanske vere.

20140121bwJayzMag06

  1. Džej Zi

Za Džej Zija se navodi da je „kum Iluminata“ i da veoma često koristi zloglasni trougaoni oblik poznat kao „Rok“. Onima koji idu na koncert se često sugeriše da „bace dijamante u nebo“ ili „kamenje u vazduh“. Teoretičari zavera veruju da čuveni gest rukama predstavlja oko Horusa, koje u drevnom Egipt označava zaštitu, kraljevski moć i dobro zdravlje. Džej Zija takođe zovu i Džej Hov, što je skraćeno za Jehovu, jevrejskog Boga. Članovi Iluminata sebe vide kao bogove, isto kao i drevni egipatski faraoni. Kontroverzni reperovi tekstovi sadrže razne okultne reference. Džej Zi je takođe među mnogima koji su se obogatili za kratko vreme, a sada vredi oko 550 miliona dolara.

Webtribune.rs