Naslovnica ŽIVOT Studije dokazale: Ovo ulje je bolje od bilo koje zubne paste

Studije dokazale: Ovo ulje je bolje od bilo koje zubne paste

[adsenseyu3]

fder345t

[adsenseyu2]

Dovoljna je samo kašika kokosovog ulja da očistite svoje zube i sprečite njihovo propadanje.

Kokosovo ulje poseduje snažna antibakterijska, antimikrobna i antifungalna svojstva, a ne sadrži štetne fluoride. Ono je mnogo efikasnije nego bilo koja zubna pasta ili sredstvo za ispiranje usta.

Nedavno istraživanje sprovedeno na Atlon Institutu tehnologije je ispitivalo efekte prirodnog i prerađenog kokosovog ulja na uobičajene sojeve bakterija iz usta. Ne samo da je kokosovo ulje efikasno inhibiralo većinu ovih bakterijskih sojeva, već je bilo i veoma efikasno protiv kandide.

Kandida (Candida Albicans) jeste gljivica koja se često javlja kod ljudi čija je ishrana bogata prerađenom hranom i šećerima. Ona ne pogađa samo usta već i digestivni sistem.

[adsenseyu4]

Naučnici su otkrili da kokosovo ulje može da bude efikasna alternativa hemijskim aditivima u mnogim proizvodima za negu zuba.

Vreme je da napravite svoju zubnu pastu sa kokosovim uljem, a za to vam je potrebno:

  • 7 kašika kokosovog ulja
  • 7 kašika sode bikarbone (bez aluminijuma)
  • 30 kapi bilo kojeg etarskog ulja
  • 1,5 kašičica stevije

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u jednoj maloj činiji. Najbolje bi bilo da ih umešate ručnim mikserom kako bi se sve dobro izmiksalo, a zatim prespite dobijenu smešu u staklenu teglu. Tako dobijena smeša je spremna za korišćenje.

Webtribune.rs

 [adsenseyu1][adsenseyu5][adsenseyu5]