Naslovnica ŽIVOT Stiže nam još jedan lanac supermarketa: Italijanski gigant već traži lokacije po...

Stiže nam još jedan lanac supermarketa: Italijanski gigant već traži lokacije po Srbiji

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište u naredne dve godine, saznaje portal Retail Serbia.

Predstavnici italijanskog lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih diskonta, dok su nedavno imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje prodavnica u Srbiji.

Eurospin poslednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj a nedavno je otvorio i prve moderne diskonte na Malti.

Eurospin je najveći italijanski diskontni lanac. Osnovan je 1993. godine i poseduje preko 1.200 prodavnica. Nove prodavnice prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i poseduju odeljenja mesare, delikatesa, voća i povrća.

Eurospin je jedini lanac u Evropi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima. Tokom 2022. godine kompanija je objavila promet od 9,3 milijarde evra.

Za razvoj u Srbiji biće odgovorna filijala Eurospin Eko koja upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Podsetimo, kompanija Retail and More iz Grčke, deo AVE grupe, nedavno je preuzela master franšizu Carrefour-a i za srpsko tržište.

Grčka kompanija razvija plan ulaska na srpsko, ali i na tržišta Severne Makedonije i Albanije sa prodavnicama francuskog trgovca.

Nezvanično, prvi Carrefour supermarketi u Srbiji mogli bi da budu otvoreni već u drugoj polovini sledeće godine.

Retail Serbia/Žarko Grozdanić

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social