SINDIKAT VOJSKE: „Nećemo da ti budemo ogledni kunići za vakcine“

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić je u obraćanju na konferenciji za novinare juče, između ostalog rekao, da će 2 miliona građana biti vakcinisano, među kojima i pripadnici Vojske Srbije.

Ustav Rerpublike Srbije jasno predviđa u članu 25. da „niko ne može biti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka“.

S obzirom da je Korona kao virus još nedovoljno poznata, postavlja se pitanje da li će pripadnici Vojske Srbije biti ogledni kunići.

Zato Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije „Sloga“ pita nadležne u vojsci ,a pre svega načelnika Generalštaba kakava će biti sudbina zaposlenih u Vojsci Srbije ako se uvede obavezna vakcinacija?

Da li će i na koji način biti vojska tretirana? Da li to znači da će vojna policija privoditi pripadnike Vojske Srbije na vakcinaciju? Da li će oni koji otkažu poslušnost snositi posledice kažnjavanja, pa i gubitka posla?

Sindikat traži odgovore od načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića , kojima bi zaposleni u Vojsci Srbije bili unapred informisani šta ih čeka.

Odgovori na ova pitanja su u interesu pripadnika Vojske Srbije i svih građana , jer od vojske zavisi bezbednost cele države i naroda.