Naslovnica IZA OGLEDALA SENZACIONALNO OTKRIĆE NAUČNIKA: Ovo je staro 800 godina, na šta vam liči...

SENZACIONALNO OTKRIĆE NAUČNIKA: Ovo je staro 800 godina, na šta vam liči – VIDEO

drevni artefakt mobilni telefon

Veoma čudna vrsta uređaja koja nesumnjivo podseća na mobilni telefon navodno je pronađen u Austriji, a ono što je neobično je da se pretpostavlja da je „aparat“ star 800 godina.

Naime, na jutjubu se pojavio video snimak na španskom jeziku u kome je prikazana fotografija uređaja koji je pronađen tokom iskopavanja u Austriji, a ono što je svima očigledno je da ovaj predmet izgleda poput modernih vajerles aparata.

[adsenseyu1]

Istraživači su pronašli ovaj neobičan objekat, za koji se tvrdi da datira iz 13. veka i izgleda kao mobilni telefon, posebno poput onih na početku „ere mobilnih telefona“

Ovo navodno otkriće je dodatno intrigirajuće i zbog toga što ovaj crni aparat na sebi ima tastaturu sa arapskim slovima.

U video snimku se tvrdi kako antropolizi i arheolozi ne mogu da objasne svrhu pronalaska, a zato su se probudili brojni teoretičari i stručnjaci za „vanzemaljske teme“ koji su ubeđeni da je reč o uređaju za bežičnu komunukaciju koji su odavno prevaziđeni.

Ipak, vest o ovom pronalasku se ne može pronaći na priznatijim naučnim sajtovima, čime je kredibilitet ovog „otkrića“ dodatno poljuljano.

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]