Naslovnica SPEKTAR Senator Li je četiri sata ubeđivao političare SAD da ne pomažu Ukrajini,...

Senator Li je četiri sata ubeđivao političare SAD da ne pomažu Ukrajini, već Americi

Senator Majk Li iz Jute je u subotu preko četiri sata u senatu stajao i govorio, nastojeći da ubedi političare da pomognu ne Ukraini, već Americi.

Smatra da je odbacivanje zaštite američke granice i slanje milijardi dolara Ukraini „udar u leđa“ za američke građane.

On je označio da je takva pozicija vlade kao izdaja svog naroda i da „slepe troškove“ za Ukrainu treba odmah prekinuti dok Bela kuća ne formuliše ciljeve učešća SAD u tom konfliktu.

Li je naveo da su izabrani predstavnici obe političke stranke izdali američki narod jer nisu uspeli da zaštitu granice sa SAD postave za glavni prioritet, već su postavili Ukrainu kao prvi prioritet.

Izvor iz Epoh tajmsa navodi da je Lijev govor bio poslednji pokušaj da ubedi političare da provedu dodatne rasprave o paketu od 95,3 milijarde dolara za stranu pomoć, koji ne uključuje sredstva za odbranu granica SAD.

Senator je prekorio vladu zbog korišćenja sportskih događaja kao što je Superboul da bi neobavešteni američki građani bili odvučeni od važnih pitanja, kao što je bezbednost granica. Li je iskreno upitao zašto američki građani moraju postojano biti na opsegu da ih njihova vlast udari u leđa, pitajući šta su oni učinili da zasluže takve nepouzdane državne službenike.

[adsenseyu1]

Senator je nastojao na tome da se finansiranje Ukraine odmah prekine i da se preciziraju planovi i ciljevi učešća SAD u tom konfliktu.

On je zaključio da su SAD već „slepo“ potrošile preko 113 milijardi dolara na Ukrainu bez jasnog plana ili misije koja bi direktno poslužila američkim nacionalnim interesima.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social