RUSKI VOJNI EKSPERT: Ruska vojska je dešifrovala „Trojanskog konja“ NATO

Vojni ekspert Konstantin Sivkov prokomentarisao je tok vojnih vežbi NATO Odbrana Evrope i opisao kako ih oružane snage Ruske Federacije koriste u svoje svrhe.

Konstantin Sivkov je rekao da ruske oružane snage prate novu fazu u vojnim vežbama Severnoatlantske alijanse.

Prema vojnom stručnjaku, ruske obaveštajne snage već odavno poznaju sve taktičke komponente novih NATO-ovih manevara obuke. Sivkov je rekao da će savez tokom vežbi savladati novi strateški plan, koji se zove „Trojanski konj“.

Prema vojnom stručnjaku, Moskva koristi najveći NATO manevar u EU da detaljno prouči taktičke metode oružanih snaga neprijatelja, kao i da otkrije Trojanskog konja, novu strategiju vojnog bloka.

Takve akcije Moskve omogućiće finalizaciju postojećeg naoružanja Oružanih snaga Rusije, kao i poboljšanje obuke vojnog osoblja.

„Ova učenja su interesantna sa određene tačke gledišta. Posmatranje kursa vežbi pomoću elektronske inteligencije i drugih metoda omogućava otkrivanje metoda i oblika upotrebe snaga saveza “, rekao je Sivkov.

Prema mišljenju stručnjaka, ranije predstavnici NATO-a uveravali su da su novi manevari usmereni protiv terorističkih grupa. Međutim, kasnije su se pojavile informacije da vojni blok provodi obuku čiji je cilj bio da se suprotstavi visokotehnološkom neprijatelju. Dakle, možemo zaključiti da se strategija Trojanskog konja razvija protiv Rusije i Kine.

Ranije je objavljeno da su u Nemačkoj počele vežbe NATO branioca Evrope. U vojnim manevrima učestvovaće oko 13 hiljada jedinica razne opreme, kao i do 37.000 vojnika Severnoatlantske alijanse…

Webtribune.rs