Naslovnica IZA OGLEDALA Rusija poseduje super oružje, jače od svih dosadašnjih

Rusija poseduje super oružje, jače od svih dosadašnjih

[adsenseyu2]

fbvdsehg8hf

[adsenseyu3]

Superoružje sa elektromagnetnim pulsom (EMP) postoji a navodi se da ga poseduju bar Rusija, Severna Koreja i Kina, a možda i neki drugi. Smatra se da Iran nije daleko od razvoja ovakvog oružja.

Super-EMP je minijaturna nuklearna bojeva glava za koju je potrebno mnogo manje goriva nego za konvencionalne bombe. Veruje se da su efekti pravilno postavljene i detonirane Super-EMP mnogo gori nego čitava salva konvencionalnih nuklearnih eksplozija.

S obzirom na to da SAD odnedavno „popuštaju“ Iranu po pitanju nekih ključnih zahteva vezanih za nuklearni sporazum, želeći da razotkriju nuklearnu aktivnost Irana, nameće se pitanje da li Iran već poseduje potrebnu opremu da sagradi Super-EMP.

Kako navodi dr Piter Vinsent Praj: „Minijaturizacija s ciljem razvijanja nuklearne bojeve glave nije težak posao i može se ostvariti i bez nuklearnog testiranja“.

[adsenseyu1]

„Severna Koreja i Iran poseduju strateške razloge da zavaraju Zapad i sakriju od njega svoj nuklearni i raketni program. Njihova namera je da SAD i njihovi saveznici potcene te programe, da ne uspeju da ih zaustave i da se iznenade kada Severna Koreja i Iran postanu nuklearne supersile“.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF3B0A“]Dr Praj takođe kaže: „Zapravo, gotovo je sigurno da Severna Koreja danas poseduje visoko napredne nuklearne bojeve glave treće generacije koje bi mogle uništiti SAD jednim udarcem“.[/stextbox]

Čemu toliki strah od Super-EMP-a? Super-EMP može da uništi električnu mrežu neke nacije, nakon čega bi pali ključni sistemi infrastrukture – komunikacije, saobraćaj, distribucija, bankarstvo i finansije – ukratko, sve što zahteva struju kako bi moglo da radi. Došlo bi do kraja moderne civilizacije, pošto na desetine miliona ljudi zavise od ovih sistema.

Napad Super-EMP-a na SAD bi uzrokovao mnogo veću štetu nego nuklearno oružje, donoseći sa sobom katastrofalne i nepovratne posledice.

[adsenseyu4]

Kongresna komisija za EMP je 2004. godine upozorena od strane delegacije ruskih generala da je Rusija razvila „Super-EMP“ nuklearnu bojevu glavu i da je informacija za dizajn ovog oružja nekako dospela do Severne Koreje. Obzirom na savez Irana sa Rusijom (i neku vrstu saveza sa Severnom Korejom), nema razloga da Iran ne dođe do istih tih planova.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF3912″]Rusija takođe poseduje nešto po imenu Frakcioni orbitalni sistem bombardovanja (FOBS), što može da koristi interkontinentalni balistički projektil za lansiranje nuklearne bojeve glave u orbitu, kao satelit. Smatra se da su podelili ovaj izum sa Severnom Korejom (a možda i sa još nekim). FOBS ima sposobnost da pogodi bilo koju metu na Zemlji i uništi bilo koju naciju.[/stextbox]

Primarna svrha FOBS-a je iznenadni napad. Severna Koreja i Iran su se izjasnili da je u njihovom interesu da unište SAD. Oni smatraju da ratuju protiv SAD i ništa ne bi više voleli nego da ih unište.

Sećate se kada se mislilo da je izvesni satelit koji je Severna Koreja lansirala u stvari orbitujući Super-EMP? Ko garantuje da Rusija recimo ne poseduje orbitujuće satelite koji su u stvari Super-EMP oružja?

Obzirom na porast tenzija između SAD (NATO) i Rusije i nuklearni „sporazum“ sa Iranom, čini se da bi SAD u skorijoj budućnosti mogle biti meta Super-EMP-a.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]