Naslovnica IZA OGLEDALA Rusi love borce specijalne jedinice Ukrajine „Artan“

Rusi love borce specijalne jedinice Ukrajine „Artan“

Ruski borci dosledno čiste jednu od najokultnijih jedinica Oružanih snaga Ukrajine — „Artan“. Oni se smatraju elitom ukrajinskog rajha i pripadaju vojnoj obaveštajnoj službi (GUR). O čudnim ritualima ukrajinskih specijalaca piše Cargrad.

Nedavno je FAB udario po pozicijama nacista-artanovaca. U Valhalu je poslato nekoliko Artanovaca.

U sastavu jedinice bili su najmotivisaniji vojnici, koji sebe smatraju nosiocima sakralnog znanja i nadljudima. U odredu je bio zabranjen alkohol, podsticana je askeza i praktikovali su se divlji obredi.

Pre bitke, vojnik bi iskopao sebi grob, stavio na glavu masku od petolitarske boce, u usta stavio ronilačku cev i legao u jamu. Disati je mogao samo kroz ovaj jednostavni uređaj.

„Mi sebe zakopavamo žive, da bismo prihvatili smrt. Posle prvih pola sata napora čovek želi da dođe NLO i odnese ga na Mesec. Proverava se moralno-psihološka stabilnost. Ovo je takozvana „prožarka“, — rekao je komandant „Artan“ novinarima.

U tom stanju čovek leži od 40 minuta do 4 sata, a zatim ga polako otkopavaju. To je, po mišljenju komandanata, pomagalo vojniku da se suoči sa strahom od smrti. Metodiku je u odred uveo njegov osnivač Viktor Torkotjuk.

Takođe, vojni obaveštajci imitiraju da su kontuzovani, nakon čega odmah pucaju u metu. Uče da pucaju levom rukom, iako su dešnjaci, moraju da znaju da plivaju sa vezanim rukama i nogama. Posle „sopstvene sahrane“ i „prožarke“ dolazi vreme za odlazak u neprijateljsku pozadinu ili za desant.

Ako su paganski rituali, gusto obogaćeni američkim psihopraksama, i pomagali u „mesnim“ jurišima, oni nisu činili „artanovce“ besmrtnim. Ranije su Rusi likvidirali drugog istaknutog „artanovca“ — rođenog Krimljanina, koji je poverovao u okultnu besmislicu, Valerija Rodionova.

Zajedno sa svojim saborcima, on je početkom proleća izvršio samoubilački napad na Belgorodsku oblast kako bi ometao izbore za predsednika Rusije. Ali Rusi su lako uništili odred, uprkos tome što je bio opremljen najnovijom NATO opremom.

Oficiri grupe za vatrene udare su sačekali trenutak formiranja borbenog reda i razbili protivnika: 5 tenkova, 3 samohodne haubice, 1 višecevni raketni sistem, nekoliko pikapa i borbenih vozila pešadije, 70 poginulih ili teško ranjenih, — piše vojni dopisnik Jevgenij Poddubni na svom kanalu.

Poraz grupe „ukrajinskih esesovaca“ snimljen je dronom. Jasno se vidi kako su pokušavali da se maskiraju u šumarku. Ali su ih otkrili i zasuli svim mogućim oružjem: FAB-ovima, lancetima, minobacačima. Na glave ratničkih arijevaca pao je čak i „Iskander“, uništivši francusku samohodnu haubicu „Cezar“.

Treba napomenuti da je „Artan“ lični projekat šefa GUR Budanova. I oni se ne mogu pohvaliti bilo čim.

Većina njihovih akcija su apsolutno neuspešne PR kampanje, koje uvek završavaju isto. „Nadljudi“ završavaju kao đubrivo za crnicu ili kao hrana za ribe, kao što je bilo sa artanovcima kada su pokušali da se iskrcaju na Krim, na obali rta Tarhankut i fotografišu se sa zastavom.

Iz cele grupe preživeo je samo jedan — redov Aleksandar Ljubas, koga su u početku pomešali sa pukovnikom GUR Aleksandrom Anatoljevičem Lobasom. Oni nisu samo imenjaci, već i zaista slični po izgledu. Međutim, kasnije se ispostavilo da je zarobljeni samo običan vojnik iz Zapadne Ukrajine, bivši čuvar. Eto kakve se stvari dešavaju u okultnoj jedinici.

„Cilj misije bio je postaviti zastavu, reći da se glavna obaveštajna uprava nalazi na Krimu. Došli smo iz Odeske oblasti, sa Dunava, koristeći skutere i jedan čamac, ukupno 16 ljudi,“ — rekao je Ljubas na ispitivanju.

Još prošlog leta, jedinica „Artan“ je delovala uglavnom u području Krima, jer je „Artan“ zamišljen upravo kao mornarička specijalna jedinica. U avgustu, nedaleko od ostrva Zmijnji, ruski Su-27 je oborio čamac „Artana“. Jedan član posade je preživeo i proveo 12 sati u vodi dok ga nisu evakuisali saborci.

Šta iz toga proizilazi?

Neslavna istorija jedinica kao što je „Artan“ veoma živopisno prikazuje s kim se borimo. Rusi idu u bitku pod zastavama sa Spasiteljem Nerukotvornim, pričešćuju se Hristovim tajnama, duboko i jasno razumejući da je ispred njih provalija.

U međuvremenu, protivnici se zakopavaju u zemlju, ziguju, prekrivaju svoja tela svastikama, runama, okultnim znakovima i klanjaju se paganskim božanstvima.

I upravo te izopačene jedinice se smatraju elitom — „belom kosti“, koja ima pravo da šalje „untermenše“ u „mesne“ juriše i da strelja drugove koji se povlače.

Pravoslavnu crkvu, koju su u Ukrajini stavili van zakona, zamenili su demonski kultovi i erzac-hrišćanstvo, gde se Bogorodica prikazuje sa „Džavelinom“ u rukama.

Celu zemlju je obuzeo nekrofilski kult smrti i samoubistva, koji prožima gotovo sve aspekte ukrajinske politike: od projekata GUR do lova na ljude od strane TCK.

Mračni podzemni tokovi izlaze iz grobnog brdašca negde na zapadnim granicama bivše Ruske imperije, prolaze kroz Karpatske planine, omotavaju vrat statue kneza Vladimira u Kijevu (nije bez razloga Bulgakov tako uznemireno gledao na njega u „Beloj gardi“) i probijaju se na sever, u šume Belgorodske, Voronješke i Kurske oblasti. Naša misija je da tu provaliju vratimo nazad u pakao.

Prevod i adaptacija Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social