Naslovnica U FOKUSU Roditelji novog komandanta ukrajinske vojske žive u Rusiji

Roditelji novog komandanta ukrajinske vojske žive u Rusiji

General-pukovnik Aleksandar Sirski rođen je u zapadnoj Vladimirskoj oblasti Rusije kada su i Rusija i Ukrajina bile deo Sovjetskog Saveza. Njegovi roditelji i brat Oleg i dalje žive u istoimenoj prestonici pokrajine

Roditelji i brat novog glavnokomandujućeg ukrajinskih snaga Aleksandra Sirskog žive u Rusiji, izveštava više ruskih medija. U četvrtak je predsednik Vladimir Zelenski objavio da je izabrao Sirskog da zameni svog generala Valerija Zalužnog. Do smene dolazi više meseci nakon neuspele ukrajinske kontraofanzive i usred pogoršanja situacije na bojnom polju.

General-pukovnik Sirski rođen je u zapadnoj Vladimirskoj oblasti Rusije kada su i Rusija i Ukrajina bile deo Sovjetskog Saveza. Njegov brat Oleg i dalje živi u istoimenoj prestonici pokrajine, otkriva novinska agencija TASS.

Oleg je rekao novinarima da godinama nije razgovarao sa svojim bliskim rođakom.

„Ne komuniciram s njim. Ne znam ni gde je. Ne znam ništa o njemu. Prošlo je mnogo vremena otkako se preselio (u Ukrajinu)“, rekao je Oleg za TASS.

Prema njihovim nalozima na društvenim mrežama, roditelji Sirskog redovno prisustvuju proslavama pobede Rusije u Drugom svetskom ratu. Objave na društvenim mrežama koje je navodno lajkovala majka Sirskog uključuju poruku u kojoj se želi dobro zdravlje predsedniku Vladimiru Putinu.

[adsenseyu1]

Aleksandar Sirski je završio vojnu akademiju u Moskvi i služio je u Ukrajini kada je ona proglasila nezavisnost 1991. Aktivno je učestvovao u ratu u Donbasu 2010-ih. Prema Zelenskom, on je igrao glavnu ulogu u odbrani Kijeva od Rusije 2022. i ofanzivi na Harkov kasnije te godine.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social