Naslovnica ŽIVOT Ovih 5 namirnica smanjuju rizik od raka u četrdesetim godinama

Ovih 5 namirnica smanjuju rizik od raka u četrdesetim godinama

Četrdesete godine su životu žene prekretnica i kada zakorače u ovo doba potrebno je da promene neke navike i zdravije se hrane.

Telo doživljava velike promene, te je uravnotežena ishrana veoma važna kako bismo zadržale zdravlje.

U tome će nam pomoći namirnice bogate vitaminima i vlaknima, koje nas svojim nutrijentima pune energijom i sprečavaju mnoge bolesti.

[adsenseyu5]

Brokoli

Ovo zeleno povrće sadrži jako puno vlakana, vitamina C i A te kalcijuma. Ako  redovno jedete brokoli, smanjićete čak i rizik od raka.

Naime, studije su pokazale da materije iz brokolija mogu da spreče rast ćelija raka.

Slatki krompir

Sadrži puno antioksidansa i materija koje regulišu šećer u krvi i pomažu u prevenciji bolesti kao što su dijabetes tipa 2 i raka.

[adsenseyu1]

Kurkuma

Istraživanja su pokazala da kurkuma ima protivupalno delovanje, te da može da pomogne kod depresije. Zlatno mleko s kurkumom će vam pomoći da lakše zaspite.

Avokado

Ovo tropsko voće spada u jedno od najhranljivijih namirnica na svetu. Bogat je vlaknima i mononezasićenim mastima, sadrži i skoro 20 vitamina.

[adsenseyu6]

Istraživanja su pokazala da masnoće u avokadu mogu da smanje nivo holesterola jer telo pune važnim vitaminima.

Spanać

Spanać je bogat vitaminima koji dokazano jačaju kosti i čuvaju zdravlje očiju.

Osim toga, rezultati istraživanja pokazali su da materije iz spanaća mogu sprečiti razvoj tumora i bolesti poput artritisa.

(24sata.hr)

[adsenseyu4]
[adsenseyu5]